Инфо

25. јун 2015.25. јун 2015.
ДВЕРИ ПОМАЖУ НАЈУГРОЖЕНИЈИМ СУГРАЂАНИМА

СВЕТЛАНА НИЈЕ ЗАБОРАВЉЕНА

Није занемарљив број оних који због тешке материјалне ситуације, болести, старости, а најчешће свега наведеног, морају да затраже помоћ од потпуно непознатих људи. Светлана Полић, која је од рођења слабовида, а сада је то достигло готово потпуно слепило, са минималном пензијом нема ни за основне потребе. Закуцала је, каже на многа врата. Ипак, само се градско Повереништво Двери одазвало и недавно су јој доставили неопходне животне намирнице, бар за неко време.
-Где год сам се обратила нико ме није саслушао, док се нисам јавила Дверима. Само су ми они помогли и хвала им. Тешко је када човек устане ујутру, а нема шта да једе, или зими када нема огрева, а то ми се дешавало толико пута, прича Светлана.
Александар Гератовић, из Повереништва Двери рекао је да ће они истог дана однети помоћ у још две породице. Њихова донација се састојала од сезонског поврћа и других неопходних потрепштина за домаћинство.
-Доста људи нам се обраћа. Двери изналазе снаге да помогну свима. Држава заборавља на своје грађане и појединац више никога не брине. Ми не можемо да решимо све социјалне проблеме, али се трудимо да нашим суграђанима обезбедимо услове за живот достојне човека, истакао је Гератовић.
Чланови Двери обећали су да неће заборавити Светлану и да ће јој ускоро омогућити и очни преглед.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa