Инфо

25. јун 2015.25. јун 2015.
ЕПИЛОГ СМЕНЕ ЗОРАНА БОРТИЋА СА МЕСТА ПРЕДСЕДНИКА ГО СПС

НОВА ОДБОРНИЧКА ГРУПА

Шест доскорашњих одборника Социјалистичке партије Србије у наредном периоду у Скупштини града Шапца наступаће у оквиру одборничке групе „Зоран Бортић-Шабачки социјалисти“.
Заменик председника Скупштине града Шапца, Зоран Бортић, који је недавно смењен са места председника Градског одбора Социјалистичке партије Србије рекао је на конференцији за новинаре да ће шест дојучерашњих одборника СПС убудуће наступати у оквиру одборничке групе „Зоран Бортић-Шабачки социјалисти“. Бортић је поновио да је његова смена резултат притиска Српске напредне странке и премијера Србије на руководство СПС да донесе такву одлуку.
- Име одборничке групе је такво зато што сам ја био носилац изборне листе на последњим локалним изборима, и што су гласачи тада дали подршку мени и мојим сарадницима. Шест одборника било је изложено огромном притиску од тренутка моје смене. Донедавно, односно до избора за Савет месне заједнице Мајур, нисам могао да верујем да централе странака могу да врше толики притисак на грађане и људе који се баве политиком, само зато што им је стало да сву власт концентришу у своје руке. Без обзира на притисак који је долазио и из СПС, нашу одлуку неће променити. За то имамо поверење скоро 6.000 људи на последњим изборима, и подршку коју сам, као кандидат за председника Градског одбора СПС у Шапцу добио у новембру прошле године. Тада су чланови 59, од 61 месног одбора, плебисцитарно предложили мене за председника Градског одбора. Централа странке је могла и тада да реагује, с обзиром да учествујемо у локалној власти од 28. марта прошле године, али се то није догодило. Покренули су поступак моје смене тек када је на њих извршен притисак из Српске напредне странке, на челу са њеним лидером, Александром Вучићем. Жао ми је што је руководство СПС подлегло притиску, јер се тако нешто никада раније није дешавало. То тврдим јер сам деценију и по обављао најодговорније функције у странци, као члан Председништва, Извршног одбора, Главног одбора и као народни посланик. Нова одборничка група ће и даље подржавати локалну власт, јер су сви чланови коалиције поштовали договоре које смо имали када смо донели одлуку да уђемо у градску власт, навео је Зоран Бортић.
М.С.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa