Инфо

2. јул 2015.2. јул 2015.
БАЗЕН И ЗА ТЕРАПЕУТСКЕ СВРХЕ

ПЛИВАЊЕМ ДО ЗДРАВЉА

Представници Српског лекарског друштва и Градске управе сагласни су у идеји да шабачки базен, осим за спортске клубове и рекреативно пливање, може да се користи и у медицинске сврхе
Представници Српског лекарског друштва и Градске управе сагласни су у идеји да шабачки базен, осим за спортске клубове и рекреативно пливање, може да се користи и у медицинске сврхе
Да је пливање једна од физичких активности које доприносе бољем здавственом стању одавно је познато. Представници Српског лекарског друштва сматрају да недавно отворени базен у Шапцу пружа могућност многим особама да отклоне и ублаже здравствене тегобе.
- Надамо се да ће град Шабац формирати групу која би реализовала ову идеју. План је да стручни тимови буду на услузи пре свега младима, јер је познато да пливање пружа могућност за правилан развој деце. Подизање опште здравствене културе младих и одраслих, као и рехабилитација, основне су идеје овог програма. Пливање ће бити од користи пре свега деци која имају проблема са кичмом, односно са неправилним држањем. Осим тога, терапеутско пливање доказано помаже особама које се лече од дијабетеса, као и људима који су кардиоваскуларни и пулмолошки болесници. Надамо се да ће се обезбедити термини у којима би тимови лекара радили ове послове и допринели бољем здравственом стању наших суграђана, навела је др Нада Рувидић, председница Српског лекарског друштва ““ подружница Шабац
Град подржава ову идеју, истакао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, и том приликом додао да ће о овом предлогу обавестити руководства шабачке Опште болнице, Дома здравља и Завода за јавно здравље, чији би представници били укључени у реализацију пројекта.
- Базен треба да користимо у најбољем смислу и у пуном капацитету. Идеја коју су нам изнели представници Српског лекарског друштва је веома добра. О њој ћемо разговарати приликом наредне седнице Савета за здравље града Шапца, те очекујем да сви чланови овог тела подрже овај предлог и учествују у релизацији идеје. Поред тога што желимо да Шабац буде град без непливача, желимо да буде и град здраве деце. Очекујем да ћемо са првим данима септембра и почетком нове школске године почети са наведеним програмима, навео је Зеленовић.
План медицинских стручњака и представника Градске управе је да терапеутско пливање на шабачком базену почне у септембру. Осим за људе којима активности у води помажу у отклањању здавствених тегоба, идеја је да стручни тимови буди на услузи и младима, како би се обезбедио њихов правилан развој.
ПРИЈАВЉИВАЊЕ ДО 15. ЈУЛА
Родитељи ђака који су недавно завршили први разред основних школа на подручју града Шапца , имају могућност да до 15. јула пријаве своју децу на бесплатну обуку непливача на Градском базену у Шапцу. Уколико нису попунили образац који су прваци добили уз ђачке књижице, они сву потребну документацију могу добити на инфо пулту Градског базена. Обуку обављау професионалци, чији дугогодишњи рад гарантује безбедност најмлађих.
У сарадњи града и Ватерполо клуба „Шабац“ обука непливача који су овог лета завршили први разред основних школа почиње 20. јула. Позивамо све родитеље, без обзира на то да ли њихова деца похађају градске или сеоске школе на територији Шапца, да их пријаве на обуку за непливаче. Обуку спроводе доказани професионалци, базен је под будним оком спасилаца и обезбеђења, а обезбеђени су и сви услови који гарантују деци угодан боравак на базену, навела је Јелена Лазић, портпарол Градског базена.

М.Максимовић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa