Инфо

2. јул 2015.2. јул 2015.
ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ТРГА

ЈЕДИНСТВЕНО РЕШЕЊЕ У СРБИЈИ

Реконструкција дела Трга шабачких жртава, до улице Цара Душана, почела је прошле среде. Након ове прве фазе, почеће се и са уређењем другог, већег дела, а не затим ће се поставити јавна расвета. Извођач радова је “Југокоп Подриње“.
-Скида се бетон и припрема подлога за ново асфалтирање. После тога асфалт ће се фарбати. Тикурила је као вид донације јако смањила цену боја за потребе града. Извршили су и све анализе са својим добављачима из Немачке , тако да смо изабрали боје које ће, по мишљењу људи из Тикуриле, бити отпорне и дуготрајне, рекао је директор Јавног предузећа за управљење грађевинским земљиштем Владимир Недељковић.
Планирано је да сви радови на уређењу трга буду готови почетком септембра. Вредност комплетне инвестиције је око 50 милиона динара.
Градоначелник Шапца, Небојша Зеленовић каже да је ово решење добро, квалитетно и најјефтиније могуће, у односу на услове у којима се налазимо.
-Завршили смо базен у року, сада почињемо да радимо трг. Очекујем да ће се у наредна два месеца овде изводити интензивни радови, да трг буде урађен на један нов, неуобичајен начин за Србију. Дали смо шансу нашим младим архитектама да осмисле решење и оно је једно од најавангарднијих у нашој земљи у овом тренутку. За то су добили похвале и од Савеза урбаниста и на Миксер фестивалу где су представили пројекат, рекао је градоначелник.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa