Инфо

2. јул 2015.2. јул 2015.
ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА У ПОСЕТИ УСПЕШНИМ ФИРМАМА

САРАДЊА У ОБОСТРАНОМ ИНТЕРЕСУ

Током протеклих десетак дана градоначелник Шапца Небојша Зеленовић посетио је три успешне шабачке фирме
Пре дванаест година „Зорка керамика“ добила је нове власнике. Залагањем више од 200 запослених ова фирма је успела да се позиционира као један од лидера у овој области на подручју југоисточне Европе. Да би резултати пословања били добри, неопходне су инвестиције, те је тако само од почетка године у набавку нових производних линија уложено више од милион евра.
- Трудимо се да дизајн буде атрактиван и прати модерне светске трендове у области керамичких плочица, а да услуга запослених и врхунски квалитет плочица задовољи потребе наших купаца и омогући им лако одржавање. Ове године смо у нову производну линију уложили више од милион евра, како би развили и квантитет и квалитет производње. Кључ успеха “Зорка керамике“ је што се против конкуренције ван земље боримо квалитетом и дизајном, навео је Петар Миљковић, генерални директор „Зорка керамике“.
Ова фирма више од 50 одсто производње пласира на инострана тржишта, што представља доказ да привреда у Шапцу има потенцијала, навео је приликом прошлонедељне посете овој фирми градоначелник Небојша Зеленовић.
- Ова фирма је пример и показатељ да привреда у Шапцу функционише. Посао градоначелника је да брине о привреди у свом граду и да привредницима отвори врата за дијалог. Као што се трудимо да у Шабац доведемо нове инвеститоре, тако бринемо и о домаћим фирмама и слушамо њихове захтеве и сугестије за унапређење производње. Само са напредном привредом можемо да отворимо нова радна места, што јесте циљ Градске управе, рекао је Зеленовић.
Градоначелник Шапца је потом прошлог петка посетио фирму „Тикурила Зорка“, која је један од лидера у производњи боја и лакова у региону.
- Привреда је снага града. Зато је „Тикурила Зорка“ понос Шапчана. О успешности компаније говори податак да запошљава близу 180 радника. Своје производе дистрибуира у земљи, али и извози у иностранство. Са представницима фирме разговарали смо о њиховим потребама и плановима у којима им Град може помоћи. Град Шабац је спреман да буде партнер успешним предузећима која ће својим ширењем отворити нова радна места, изјавио је градоначелник Шапца.
Улагање у људске ресурсе и производне капацитете, као и константно усавршавање свих запослених, кључ су успешног пословања „Тикурила Зорке“, навео је комерцијални директор Богдан Вујовић.
- Ми непрекидно инвестирамо, посебно у људе јер они чине и праве посао. Поред улагања у људство, највише пажње посвећујемо улагању у квалитет наших производа и услуга. То је гаранција даље експанзије на актуелна и уласка на нова тржишта, навео је Вујовић.

Прошлог понедељка градоначелник Шапца са сарадницима је посетио предузеће „Еликсир Зорка-минерална ђубрива“, фирму која од 2013. године бележи значајне успехе на домаћем и иностраном тржишту.
- Од ове године повећала се потражња за ђубривом које производимо, што је доказ да смо својим квалитетом придобили и старе и нове купце. Половина наше производње се пласира на домаће тржиште, а друга половина иде у извоз, у земље у региону: Румунију, Бугарску, Македонију, Хрватску, Мађарску и друге. У пуном капацитету дневно произведемо близу 1.000 тона, рекао је Милан Ђурђевић, руководилац Сектора развоја.
Пословање оваквих компанија је од изузетног значаја за град Шабац, али и за читаву државу, јер је производња и продаја минералних ђубрива једна од ретких области у којима наша држава остварује суфицит. Сугестије људи који руководе овако успешном компанијом су веома важне за градске челнике, у осмишљавању нових услуга које олакшавају посао привредницима.
- Ова фирма је важна за град због инвестиције од преко 40 милиона евра у унапређење квалитета и обима производње. „Еликсир Зорка-минерална ђубрива“ важна је и за Србију, јер захваљујући њој држава остварује суфицит у производњи ове врсте робе. Са представницима фирме разговарамо и о плану детаљне регулације за читав потез старе „Зорке“, имајући у виду важну улогу инфраструктурних веза. Такође, спремни смо на преговоре о учешћу града у јачању привреде и сваке појединачне фирме, јер то значи ширење предузећа и нова радна места, навео је Зеленовић.
Приликом посете фирми „Еликсир“, градоначелник Шапца је истакао да је због проблема у вези са стечајем у предузећу „Зорка енергетика“ затражио од надлежних републичких органа да пронађу решење које ће омогућити несметано пословање фирмама које се налазе у фабричком кругу некадашње Хемијске индустрије „Зорка“.
М.С.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa