Инфо

2. јул 2015.2. јул 2015.
ПОЧЕЛЕ СА РАДОМ „ЛЕТЊЕ ШКОЛИЦЕ“ КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ ГРАДА ШАПЦА

ЈУЛ НА СТАРОМ ГРАДУ

Канцеларија за младе града Шапца и овог лета припремила је разнолику понуду када је у питању њихов већ добро познат пројекат „Летње школице“. Новина од ове године је то што ће се током јула школице реализовати на Старом граду, док ће сви заинтересовани моћи да на новом градском базену похађају Школу роњења „Зарони са нама“.
- За месец јул смо предвидели шест школица. Измештањем на Стари град желели смо да деци обезбедимо што прикладније услове пошто су најављене велике врућине, а знамо добро да је уз Саву пријатније, као и да што лепше и у што бољем амбијенту стварају нешто ново и своје летње дане што корисније проводе ““ рекла је Наила Мехмедовић, директорка Канцеларије за младе.
Почетком протекле седмице, у понедељак реализован је први час Школице за израду накита „Нижемо машту“ у Павиљону на Старом граду.
- Крећемо са новим школацима. Неке до сада уопште нису биле у нашем програму. Оне које су се показале занимљивим задржали смо. Добили смо и термин на Градском базену тако да ће Школа роњења кренути од 15. јула. Деца ће прво имати едукацију у виду теоретског предавања у Канцеларији за младе. После упознавања са техникама роњења и другим пропратним упутствима обука ће се реализовати на базену. Осим тога занимљива је и Школица „Еко креативац“ која је за узраст од шест па надаље. У питању је нова еколошка радионица где ће деца осим тога како да сачувају своју животну средину моћи да науче нешто о загађености и да посете неке дестинације које нису баш популарне и које смо успели да санкционишемо као што је затворена шабачка депонија. Тамо ће на лицу места видети какав је даљи процес што се тиче претварања депоније у корисну површину. Имамо Летњу школицу „Нижемо машту“ где деца уче о прављену накита и о некој креативности да претворе своју машту у један прелеп предмет који ће моћи после да поклоне својим најближима. Наравно, Школа стреличарства је већ устаљена и то је за оне мало старије, пунолетне, и одржава се такође на Старом граду. Не смемо забаровати ни нову школу „Ти би хтео песмом да ти кажем...“ где смо желели да посветимо мало пажњу и деци која пишу стихове и која желе да се и кроз поезију мало више позабаве и искажу себе. Имаћемо и на првој радионици госте изненађења ““ истакла је директорка.
За реализацију пројекта ове године је задужен и велики број волонтера којима ће грађани моћи да се обрате за све информације на Старом граду.
- Велико интересовање за волонтерски посао показали су основци и средњошколци. Њих петнаест биће на располагању нашим суграђанима. Надам се да ће успети да докажу да без њих ово ништа не би успело. Морам напоменути да деца морају да нам се пријаве за учешће у некој од радионица. Могу то чинити на број телефона Канцеларија за младе 015 314 031, доћи лично у Канцеларију или погледати на интернет страницама, односно фејсбуку и сајту Канцеларије за младе где могу пронаћи сва обавештења.
Школица за израду накита „Нижемо машту“ од понедељка до среде од 17 часова. Узраст деце од 7 до 14 година, а број полазника 30. „Ти би хтео песмом да ти кажем...“ уторком и четвртком од 11 часова. Узраст од 10 до 15 година. Број полазника 35. „Бон-тон“ уторком и четвртком од 18 часова за узраст од 7 до 11 година. Број полазника 25. „Еко креативац“ уторком и четвртком од 16 часова. Узраст од шест година па надаље. Број полазника 20. Све радионице одражаваће се у Павиљону на Старом граду. „Летња школа стреличарства“ средом и петком од 17 часова на спортским теренима на Старом граду. Само за пунолетне. Број полазника 10. „Зарони са нама“ средом и петком од 11 часова на Градском базену. Узраст од осам година па надаље. Број полазника 40.
Путујућу музичку радионицу чини група од шесторо младих особа са аутизмом, којим свесрдну помоћ пружају млади музичари и професорка музике Марија Дружијанић.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa