Инфо

2. јул 2015.2. јул 2015.

Асфалтирана Книнска улица

Након више од седам година, наставак Далматинске улице, некада Книнска улица, у насељу Касарске Ливаде, добила је нови изглед. Асфалтирање улице је финансирано по принципу „динар на два“, што значи да је Градска управа финансирала две трећине, а мештани једну трећину потребних средстава. Завршним радовима присуствовали су градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и Миодраг Филиповић, директор Дирекције за путеве Шапца. Они су са представницима Савета МЗ и окупљеним мештанима разговарали о планираним пројектима у Касарским Ливадама.
Иван Цвејић, председник Савета МЗ „Касарске Ливаде“, напоменуо је да становници насеља које се налази на неколико километара од центра града, заслужују исте услове за живот као и остали грађани Шапца.
- Захвалан сам Градској управи, али и мештнима који су учествовали у финансирању асфалтирања ове улице. Дужина улице је близу 170 метара, а ширина 3 метра. Пре овог асфалтирања, улица се налазила у лошем стању, велике рупе су ометале саобраћај. Становници ове улице су имали и проблем са плављењем, што је додатно оштетило коловоз, тако да им нов асфалт, поред лепшег изгледа, омогућава лакше и безбедније кретање, рекао је Цвејић.
У разговору са мештанима и представницима Савета МЗ „Касарске Ливаде“, градоначелник Зеленовић је истакао да сарадња грађана и Града Шапца увек даје добре резултате. Такође је нагласио неопходност да се квалитет и услови живота у свим приградским и сеоским месним заједницама подигну на виши ниво.
- Асфалтирањем смо трајно решили проблем који је мучио становнике ове улице. Очекујем да ће се новим начином финансирања приградских месних заједница, односно сливањем новца од пореза на имовину у касу месне заједнице, решити проритетни проблеми грађана овог дела града, и реализовати пројекти од општег интереса, навео је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.

ОбелеЖен Дан борца и Дан устанка против фаШизма
Полагањем венаца и одавањем почасти жртвама фашизма и палим борцима на Спомен комплексу код Доњошорског гробља, у Шапцу је обележен 4. јул ““ Дан борца. Свечаности, коју је организовао шабачки СУБНОР, присуствовали су представници Града Шапца, Шабачки социјалисти, организације и удружења која негују антифашистичке тековине. У име града Шапца венце је положио Зоран Бортић, заменик председника Скупштине града.
- У историји нашег народа овај датум је веома значајан. Модерна Европа, којој тежимо, саздана је на темељима ове борбе. Као народ дали смо знатан допринос у борби против највећег зла у историји човечанства, платили смо крвљу и тога можемо с поносом да се сећамо, поручио је Зоран Бортић, заменик председника Скупштине града.
Он је такође присуствовао и обележавању Дана устанка 7. јула - годишњице подизања оружаног устанка народа Југославије 1941. године против фашистичких окупатора, у Белој Цркви код Крупња. Међу представницима Шапца, политичким организацијама и удружењима били су Шабачки социјалисти, као и бројни грађани који 7. јул поштују као симбол почетка борбе против фашистичких окупатора у Србији у Другом светском рату.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa