Инфо

2. јул 2015.2. јул 2015.
У СУСРЕТ НОВОЈ ПРИВАТИЗАЦИЈИ “ГЛАСА ПОДРИЊА“

ПЕРИОД ИЗАЗОВА И МОГУЋНОСТИ

Агенција за Приватизацију је протекле недеље објавила позив за учешће у новој приватизацији акционарског друштва „Глас Подриња“. Тим поводом разговарамо са председником Одбора директора Александром Живановићем о актуелном тренутку који ће у значајној мери одредити будућност нашег листа.
На позицији председника Одбора директора акционарског друштва “Глас Подриња“ се налазите од јула 2013. године. Каква су била ваша очекивања када је пословање “Гласа“ у питању и какве резултате сте постигли у протеклој години?
-Част ми је, а истовремено и велика одговорност што сам изабран на ову функцију и драго ми је што сам прихватио изазов да заједно са запосленима у “Гласу Подриња“ пребродимо период пун изазова и могућности. А изазова је било више него могућности. Ипак, резултати које смо постигли су у оквиру очекиваних и планираних, имајући у виду промењив привредни амбијент. Наравно, увек тежимо да будемо још бољи. Закључак је јасан ““ имали смо добар бизнис план и успешно се носили са свим променама и изазовима на тржишту. Оно што је, такође, веома важно јесте недвосмислена подршка Градске управе Града Шапца, односно бившег градоначелника Милоша Милошевића и актуелног и енергичног градоначелника Небојше Зеленовића. Уз њихову помоћ и разумевање, ми смо данас у позицији да се развијамо и унапређујемо.
“Глас Подриња“ се поново налази на листи предузећа која ће се приватизовати. Ваш коментар?
- За једног добродржећег седамдесетогодишњака сигурно прија вест да је импозантан број оних који би да се такмиче и победе у трци за куповину контролног пакета акција акционарског друштва “Глас Подриња“. Шалу на страну, руководство и запослени су у протекле две године од како нам је “Глас“ поверен тако рећи на чување од стране надлежног Министарства и Агенције за приватизацију, радили заиста квалитетно и одговорно тако да будућег власника очекује један релативно добар привредни систем и сасвим сигурно добра стартна позиција. Ми смо заиста храбро започели процес који је сигурно био препун препрека и разних изненађујућих ситуација али је сада брод звани “Глас Подриња“ допловио пред сигурну луку и очекујемо да ће у ту луку исто тако сигурно и упловити односно очекујем да ће се приватизација листа успешно окончати у планираном термину. “Глас Подриња“ јесте лист са дугом традицијом али је моја жеља да у будућности постане модерна компанија коју воде перспективни менаджери; компанија која веома води рачуна о друштвено одговорном и транспарентном пословању. Новина са модернизованим садржајем и визуелним идентитетом. Фирма у којој се поврх свега, брине о људима ““ запосленима, пословним партнерима, локалној заједници и околини.
Колико је“Глас Подриња“ важан за Мачвански Округ?
- Ако трајете све ове године и имате круг читалаца који се повећава који је мање-више веран листу, онда смо сасвим сигурно важан део сваког домаћинства. Знате, “Глас Подриња“ је у оним срећним годинама штампан у тиражу који је значајно превазилазио данашњи тираж и увек је био информативни светионик у Мачванском Округу. Свих ових година, запослени, новинари, уредници и руководства су се својски трудили да брижљиво и са поштовањем очувају име које је “Глас Подриња“ стекао. А једини прави капитал ако разложимо новину на саставне делове јесу име и јесу људи који чине “Глас“. Зато “Глас Подриња“ данас успех не мери само по профитном него и доприносом заједници у којој послује.
“Једини прави капитал ако разложимо новину на саставне делове јесу име и јесу људи који чине “Глас“.“
“Драго ми је што сам прихватио изазов да заједно са запосленима у “Гласу Подриња“ пребродимо период пун изазова и могућности. А изазова је било више него могућности. Ипак, резултати које смо постигли су у оквиру очекиваних и планираних, имајући у виду промењив привредни амбијент.“

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa