Инфо

9. јул 2015.9. јул 2015.
ДАНАС ОСНИВАЧКА СКУПШТИНА НОВОГ УДРУЖЕЊА

ШАБАЧКИ КРЕАТИВЦИ НА ОКУПУ


Годинама уназад на Базару „Старих и уметничких заната“ окупља се велики број шабачких занатлија. Љубитељи ручних радова, декупаж технике, накита, ручно рађених сапуна, грнчарије, ташни и многих других како старих заната тако и нових технологија окупили су се прошле среде, 1. јуна, у некадашњем кафићу „Енигма“, данас „Моон Сессион Цлуб“, у Улици Владе Јовановића. Решени да своје производе што боље пласирају и маркетиншки представе, али и да пронађу кутак у коме би уз дружење размењивали своја искуства и упознавали се са старим, новим начинима израде, донели су одлуку да формирају Удружење.
- Волели бисмо да нам се придруже сви они који се баве било којим креативним послом. Без обзира на године и пол сви су добродошли у Удружење чија ће оснивачка скупштина бити у четвртак, 9. јула, са почетком у 20 часова на истом овом месту. Мислим да је ово један добар корак за све нас који смо годинама присутни на Базару „Старих и уметничких заната“, али и за све оне који су жељни и ради да покажу својих руку дело - рекла је Даница Бешић, по занимању рачуновођа, а љубитељ хеклања и ручних радова.
Преузевши иницијативу желели су да покажу да и Шапчани могу да подстакну развој креативне економије у којој су Британци и Аустралијанци водећи. Ово је прилика да се на овај начин повежу и са дијаспором и тако прошире своје креативно-уметничке везе. Зато овај позив и важи за све заинтересоване. Сви су добродошли, од љубитеља старих заната, преко уметника, музичара, сликара, писаца, до веб дизајнера.
У Удружењу у оснивању кажу да је ово само почетак. У плану је и галеријско изложбени простор у коме би се састајали, разговарали, дружили како између себе тако и са пролазницима и потенцијалним купцима.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa