Инфо

9. јул 2015.9. јул 2015.
ТЕКВОНДО: УСПЕХ ШАПЧАНКЕ НА УНИВЕРЗИЈАДИ

ДРАГАНИ БРОНЗА У КОРЕЈИ

Српска и Шабачка репрезентативка Драгана Гладовић, чланица теквондо клуба “Лењиковац Еликсир“, освојила је бронзану медаљу на Универзијади у Гњангју у Кореји.
У свом походу до бронзаног одличја Гладовићева је била више него убедљива у три повезане борбе. Најпре је савладала Пакистанку Кхан 24:0. Затим је била боља од немачке репрезентативке Штал 14:1, а потом и десете са светске ранг листе Финкиње Суви Миконен 25.14.
Поражена је у полуфиналу од представнице кинеског Тајпеја Ју Венг Хуанг, која је најбоља на последњој светској ранг листи и званична светска вицешампионка од пре пар месеци.
Међутим, иако поражена Драгана ни у овој борби није разочарала. Резулат 12.11 за противницу довољно говори о разликама у нијанси. Додатно, по извештају тренера и званичних представника српске делегације на овом такмичењу Драгана је драстично оштећена чудним судијским одлукама на самом крају меча.
Драгана је практично требала да победи пошто је у финишу треће рунде при резултату 12: 10 за Тајпејку направила акцију за 4 поена која је електронски избодована и судијски одобрена. Самим тим је Драгана прешла у вођство које ју је водило у сигурну победу.
Међутим главни судија је у том тренутку одлучио да преиначи своју предходну одлуку и поништи кључна четири Драганина поена. До краја меча Драгана је успела да направи још један бод, што је на жалост било недовољно за победу. Другим речима незаслужено је у финале прошла Тајпејка, док је Драгана морала да се задовољи бронзом.
Преостала двојица представника шабачког Летњиковца и тима Србије на Универзијади Иван и Марко Карајловић су заустављени у прелиминарним мечевима овог такмичења.
Иако видно разочарана због нанесене спортске неправде Драгана је пресрећна освојеном медаљом на Универзијади. Тврди да би била још боља да није осећала велики умор од бројних повезаних наступа на великим такмичењима ове године. Најпре на светском првенству у Русији, затим Европским Олимпијским играма у Азербејџану па Универзијади, а пре тога на много светских турнира на којима је изборила високе позиције на ранг листама.
За теквондо клуб Летњиковац је ово практично друга медаља са Универзијада у историји клуба што је додатно признање за дугогодишњи успешан спортски рад.
С.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa