Инфо

16. јул 2015.16. јул 2015.
23. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА

КАСНИЛИ ПА ОДУЖИЛИ

Одборници Западне Србије нису дошли на заседање. Најважнија тачка ребаланс буџета
Одборници Скупштине града Шапца, прошлог четвртка заседали су 23. пут у овом сазиву. До седам сати увече водила се расправа о више од 20 тачака. Сам почетак каснио је јер није било потребног кворума. Одборници Западне Србије, коалиционог партнера у власти, нису дошли, а опозиција није желела да уђе у салу док владајућа већина не сакупи потребних 35 одборника.
Најважнија тачка била је ребаланс буџета.
-Имамо реално повећање из пореза на зараде и из накнаде за коришћење грађевинског земљишта. То показује да привредни раст у граду постоји, он није велики, јер се Шабац не разликује много од остатка државе, али је евидентан. На основу тога можемо планирати како новац остварен из реалних прихода може да се потроши, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Према његовим речима, држава дугује граду 200 милиона динара, од чега је 66 милиона динара на име одбране од прошлогодишњих поплава, а 130 милиона из Фонда за развој из уговора који је анексиран 2013. године. Градоначелник је навео да је добио чврста уверавања да ће се тај трансфер реализовати. Планирано је да се новац потроши на даље чишћење канала, сређивање града, канализзацију у Мајуру и друге пројекте значајне за град.
Одборник Српске напредне странке Бобан Бирманчевић рекао је да је 220 милиона повећања у ребалансу добијено од државе. Бирманчевић сматра и да владајућа коалиција није могла да сакупи већину на почетку, јер нема подршку ни у својим редовима, ни у граду. Његов страначки колега, Александар Пајић своје виђење овог догађаја дао је тако што је за говорницу излазио са натписом “Пукла тиква“.
Усвојена је и Одлука о изменама и допунама Одлуке о задуживању града. Путем емисије муниципалних обвезница град је задужен 400 милиона динара. Ова средства била су намењена финансирању реконструкције и доградње базена. Како је изградња базена коштала мање од планираног за 50 милиона динара, на овој седници је одлучено да се та средства утроше на изградњу градског трга и реконструкцију објеката јавног осветљења. Натријумове и живине сијалице замениће се лед расветом.
Одборници су подржали идеју да се базен да на управљање, организацију рада и одржавње објекта Ватерполо клубу “Шабац“.
Директор ЈКП Топлана “Шабац“, Драган Мићић поднео је оставку на ту функцију. Уместо њега је, на период од шест месеци, именован Срећко Ђурић, дипломирани правник.
На место директора ЈП за управљање грађевинским земљиштем именован је досадашњи в.д. Владимир Недељковић. Такође је и за диркетора ЈП РТВ “Шабац“ именована Наташа Анђић, која је била в.д. ове функције у претходном периоду.
Усвојен је предлог ребаланса програма пословања јавних предузећа за 2015. годину. Подржани су планови неколико детаљних регулација, од којих је најважнији План ревизије детаљне регулације Шабац. Категорисани су општински путеви, а ван снаге је стављена Одлука о додели искључивог права за одржавање урбаног мобилијара ЈП Спортски центар “Шабац“.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa