Инфо

16. јул 2015.16. јул 2015.
ПАРТНЕРИ НА ПРОЈЕКТУ РЕКОНСТРУКЦИЈЕ БАЗЕНА ЗАДОВОЉНИ УРАЂЕНИМ

СВЕ ПОХВАЛЕ ЗА БАЗЕН

Предтсавници Сталне конференције градова и општина, Банке „Интеза“ и Ватерполо савеза Србије прошлог четвртка посетили Шабац
Уз подршку и стручну помоћ људи који су прошле недеље посетили Шабац, пре седам месеци наш град је постао прва локална самоуправа у Србији која је издавањем муниципалних обвезница, које су могле да купе и правна и физичка лица, финансирала реконструкцију значајног спортског објекта у земљи. Од самог почетка пројекта, стручну помоћ обезбеђивала је Стална конференција градова и општина.
- Град Шабац је на најбољи могући начин искористио оно што му је било понуђено. Средства су употребљена на прави начин, многи градови су кренули овим путем и распитују се како би и они могли да издају обвезнице. Ово је одличан начин да се прикупе средства која су локалним самоуправама потребна за реализацију капиталних инвестиција. Шабачки базен је пример одлично реализованог пројекта који је за крајњи циљ имао добијање једног веома функционалног и одлично организованог спортског објекта, навео је Ђорђе Станичић, генерални секретар Сталне конференције градова и општина.
Извршни деректор Ватерполо савеза Србије Зоран Аврамовић нагласио је да је веома задовоља тиме што је град договорио управљање базеном са Ватерполо клубом „Шабац“.
- Спорт треба да припада спортистима. Показало се у пракси да најбоље функционишу базени којима управљају ватерполо и пливачки клубови. Такви примери постоје у Београду и Новом Саду, а сада их и Шабац следи. Највише ме радује задовољство деце која су овде присутна, а као сугестију бих представницима града предложио да, због огромног интересовања, размисле и о изргадњи отвореног базена, навео је Аврамовић.
Део средстава која су прикупљена емисијом обвезница, а које нису утрошене за реконструкцију и доградњу затвореног базена, биће искоришћен за друге важне пројекте.
- Радује ме што су сви задовољни коначним изгледом базена. Шабац је први град у Србији који је јавном емисијом муниципланих обвезница изградио један овако важан инфраструктурни објекат, на који су поноси сви Шапчани. Средства која су преостала од емисије обвезница биће искоришћена за реконструкцију градског трга и замену сијалица јавне расвете, постављањем економичнијих, односно енергетски ефикаснијих сијалица.
У понедељак, 20. јула, на шабачком базену почела је обука за непливаче који су ове године завршили први разред основних школа. Због великог интересовања родитеља, у плану је да у наредних неколико месеци буде организована обука и за ученике виших разреда.
М.С.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa