Инфо

16. јул 2015.16. јул 2015.
ВАТЕРПОЛО КЛУБ “ШАБАЦ“

ОТВОРЕНО ПИСМО

Поштовани суграђани,
Поводом бројних неистина и бесмислица које се износе у последње време на рачун Ватерполо клуба “Шабац“ и Градског базена у Шапцу који је Ватерполо клуб добио на управљање, а које су кулминирале на градској скупштини, желимо да вас обавестимо о следећем.
- Све дезинформације које се шире у вези квалитета воде у базену, као и приче о наводном пражњењу малог базена су крајње неистините и злонамерне. Циљ тих прича је уношење немира и сумњичавости међу грађане. Вода у базенима је бактериолошки исправна, и када се упореди са осталим базенима по Србији, спада међу најквалитетније. Мали базен није пражњен нити је постојао разлог за то. Ватерполо клуб је ангажовао најеминентније стучњаке у овој области у Републици Србији. Такође сарађује и користи искуства других базена широм земље. Важно је знати да Градски базен има најсавремени систем за дезинфекцију, пречишћавање и одржавање свих параметара за исправност базенске воде.
Ватерполо клуб “Шабац“ се, искључиво захваљујући својој стручности, истрајности и квалитетним кадровским капацитетом, изборио да постане управљач затвореног базена. Клуб има ангажованих 11 спасилаца који су међународно сертификовани, а са најмлађима у клубу ради 12 тренера-инструктора пливања који су већином професори физичког васпитања и који имају стаж у Ватерполо клубу до 25 година. Међу тренерима су момци који су у клубу прошли све млађе селекције, а данас су професори спорта и физичког васпитања, а неки од њих су на постдипломским студијама. У клубу такође имамо магистре пливања, дипломиране менаџере, а стицајем околности и особе техничке струке које се баве хидротехничким и машинским постројењима. При том, сви ови људи су већи или велики део свог живота провели на базенима широм Србије и Европе.
Ватерполо клуб “Шабац“ је својим искуством и знањем, стеченим на базенима широм Србије и Европе, помогао пројектанској кући „СЕТ“ за време израде идејних решења за базен. Последица сарадње је изграђен базен којим град може да се поноси. Према мишљењу многих спортских радника и стручњака у области ватерпола и пливања, новоизграђени базен у нашем граду је међу најлепшим и најфункционалнијим у Србији. При том, то је убедљиво најјефтинији базен који је у последњих 6 година изграђен у Србији. Такође, ватерполо клуб се неколико година уназад бави анализом менаџмента затворених базена у Србији, земљама у окружењу и земљама Европске уније. Након детаљних анализа, сублимације вишегодишњег искуства и систематичног праћења, препознали смо савремене начине руковођења оваквих објеката чији су циљеви задовољавање потреба свих корисника и максимално искоришћење ресурса објекта и економизација трошкова.
Напомињемо да базеном у Новом Саду управља ВК „Војводина“, базеном Бањица у Београду управља ВК „Партизан“, базеном у Херцег Новом управља ВК „Јадран“. Ово су једини базени у Србији који нису имали проблеме са радом и најбољи су примери искоришћености такве врсте спортских објеката у Србији. Уједно, поменути клубови спадају међу најбоље клубове у Европи.
Оно што нас боли и вређа су неистине изнете на рачун Ватерполо клуба. Сматрамо да као клуб то нисмо заслужили. Успели смо да “преживимо“ 10 година без базена, путујући и играјући широм Србије. Такође смо успели да се без базена у свом граду пласирамо у И-А лигу, односно да се вратимо тамо где смо се налазили док смо тренирали и играли у Шапцу. Предходних 10 година, сви играчи и тренери који су играли за сениорску екипу тренирали су и играли волонтерски, чак су појединци и финансирали клуб. Јасно је сваком да ово може да се постигне само ентузијазмом, фанатизмом и другарством. Једини смо клуб у Шапцу који се такмичи у И лиги и који 70 одсто трошкова сам себи обезбеђује. Нажалост, док спортски стручњаци из различитих спортова предлажу да се феномен Ватерполо клуба “Шабац“ изучава на факултету за спорт, у исто време клуб доживљава увреде појединаца у свом граду.
Из горе наведених чињеница јасно је да Ватерполо клуб “Шабац“ нема шта да крије од очију јавности и због тога позивамо све заинтересоване суграђане, као и појединце који су себи дали за право да критикују Ватерполо клуб и прогласили га некомпетентном организацијом, неспособном за управљење базеном, да нас посете на Градском базену, адреса Хајдук Вељкова бб. Ми ћемо им том приликом дати све информације о менаџменту објекта, организацији, техничком одржавању, контроли и безбедности објекта, људским ресурсима неопходним за нормално функционисње објекта, организацијом клуба и спортско-рекреативним активностима, као и системима за дезинфекцију, пречишћавање и другим специфичностима базена.
Након тога очекујемо јавно извињење особа које су износиле неистине и бесмислице на рачун Ватерполо клуба. Такође, уколико имате боље решење за управљење објектом или сматрате да је нека друга организација компетентнија, молимо вас да изнесете план и програм функционисања затвореног базена, са потребним људским ресурсима и надокнадом за исте. Уколико се испостави да имате економичнији план, који је у складу са законском регулативом, ми ћемо сву разлику у потребним средствима која потражујемо од града за управљање уплатити у хуманитарне сврхе.
Остали део неистина изнетих на рачун Ватерполо клуба “Шабац“ нам је испод части да коментаришемо.
20.07.2015.
С поштовањем Ватерполо клуб „Шаб

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa