Инфо

16. јул 2015.16. јул 2015.
УДРУЖЕЊЕ ГРАЂАНА „КРЕАТИВНА ИНДУСТРИЈА“ ШАБАЦ

„КИША“ ДОБРИХ ИДЕЈА

Поплава добрих идеја ускоро ће преплавити Шабац захваљујући оснивању Удружења грађана „Креативна индустрија“ Шабац, скраћено „КИША“. На Оснивачкој скупштини прошлог четвртка у некадашњем кафићу „Енигма“, данас „Моон Сессион Цлуб“, у Улици Владе Јовановића, педесет занатлија и креативаца потписало је Оснивачки акт.
- Најзад смо дочекали да се скупимо, организујемо и направимо удружење. Значиће свим креативним женама. Међу нама је доста незапослених тако да ћемо испунити своје слободно време а и себе саме. Доста нас се одазвало и прихватило ову идеју. Надам се да ћемо бити успешне. Ово је уједно и позив свим креативцима који су заинтересовани, који имају воље и елана да крену са нама - поручила је Мирјана Жегарац, незапослени туристички техничар и љубитељ декупажа.
Међу онима који су ставили свој потпис на Оснивачки акти била је и осамдесетједногодишња Зорка Арсеновић која је показала да године нису препрека за приступање овој надасве занимљивој организацији која, између осталог, има за циљ и економско оснаживање жена.
- Поносна сам на своје године. Бавим се ручним радом и сликарством из хобија. Драго ми је што ће у Шапцу бити једна оваква организација јер нисмо имали где да изложимо своје радове без бојазни да ће нам то неко замерити. На овај начин допринећемо и друштву и себи - уверена је Зорка.
Након регистрације, која ће се обавити ових дана, одржаће се Изборна скупштина на којој ће се Управни одбор изјаснити о пријему нових чланова којих већ сада има у великом броју. Како је истакнуто врата овог Удружења биће отворена за све креативне људе без обзира на пол и године. Потребна је само добра воља, пуно ентузијазма и надасве инспиративне креативности.


О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa