Инфо

23. јул 2015.23. јул 2015.
У МЕЂУОПШТИНСКОМ ИСТОРИЈСКОМ АРХИВУ У ШАПЦУ

ИЗЛОЖБА СТРИПА

цомиЏцоннецтион - стрип, банда десената, стрип, кепрегенy, стрип
Изложба цомиЏцоннецтион резултат је истраживања регионалне стрип сцене која почива на везама успостављеним између неформалних група, појединаца и уметничких колектива. Истраживање је спровела др Беате Њилд, кустоскиња Координације за источни део Средње Европе и за Југоистрочну Европу при Музеју Европских Култура из Берлина која ће и отворити изложбу у Шапцу.
Богато опремљена материјалима, текстовима, видео снимцима, сведочењима самих аутора и историјским освртом на развој продукције и рецепције стрип медијума на ширем балканском простору, ова изложба пружа детаљан увид у кретања, трендове и стања на веома живој неофицијелној сцени ауторског стрипа са ових простора. Кроз инсталације, принтове и пројекције, посетиоци ће имати прилику да се упознају са радовима аутора и стрип иницијативама из Србије, Хрватске, Сиовеније, Мађарске, Румуније, Босне и Херцеговине, где се спајају чврсте и скоро невидљиве нити заједничке љјубави према независном стрипу. У Шабац поставка стиже из Уметничке галерије Босне и Херцеговине у Сарајеву.
Посетиоци могу погледати поставку сваког дана од 8 до 16 часова. Изложба је отворена до 4. септемра, а у оквиру ње биће организован и пропратни програм. С тим у вези у петак, 31. јула у просторијама Удружења “Светлост“ од 12 сати почиње Стрип радионица, а за 20 часове је заказана промоција књиге “Атентат ““ с оне стране патње“ аутора Бориса Станића и Гвида Ван Хенгела, као и представљање књиге групе аутора “ Слепи мишеви ““ наше комшије“. Након тога је осмишљен пригодан културно-забавни програм.
У истим просторијама, у недељу 2. августа од 18 часова биће уприличена Фанзин радионица.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa