Инфо

23. јул 2015.23. јул 2015.
ГРАДСКИ ОДОБОР НОВЕ СРБИЈЕ

БЕЗ КАНАЛИЗАЦИЈЕ КОЈУ СУ ПЛАТИЛИ

Градски одбор Нове Србије одржао је понедељак конференцију за медије у Поцерском Причиновићу. Скренули су пажњу на проблеме које имају мештани овог приградског насеља.
-Становници улице Роберта Толингера у Поцерском Причиновићу и даље немају канализацију, а нису ни у програму изградње у овој години, иако су уплатили готово целокупан износ средстава, рекао је на конференцији за новинаре председник Градског одбора Нове Србије у Шапцу, Божидар Катић.
Мештани и руководство Нове Србије очекују одговор на питање када ће бити прикључени на канализациону мрежу која је на само пар метара од прве куће у поменутој улици, јер како кажу, прве веће кише овим људима стварају проблеме због изливања отпадних вода у дворишта.
-Седам, од осам домаћинстава, у овој улици већ је исплатило прикључак на канализациону мрежу. Међутим, већ четири године, од тренутка када су потписали уговор, они прикључак нису добили, а неће га добити ни ове године. Једноставно, нису у плану. Ребалансом буџета новац је опредељен за завршетак радова следећи чист политички критеријум, па се тако изградња мреже спроводи и у улицама где се на мрежу прикључује један или ни један становник. Овде, пак, имамо ситуацију да имамо релативно малу инвестицију, која решава огромне проблеме са којима се људи из овог дела града суочавају сваки пут када има мало више кише. Дакле, грађани су показали одговорност, показали су спремност да проблеме реше, уплатили тражени износ, урадили све што је у њиховој моћи, све што је њихова обавеза. Ми данас апелујемо на градске власти да и оне ураде оно што њихов посао, изјавио је Катић у Поцерском Причиновићу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa