Инфо

23. јул 2015.23. јул 2015.
НАСТАВАК РАЗГОВОРА ГРАДОНАЧЕЛНИКА СА ПРИВРЕДНИЦИМА

ПОРОДИЧНЕ ФИРМЕ СТУБ РАЗВОЈА

Јасни планови и пословне стратегије, као и сигуран пласман производа на домаће и инострана тржишта, кључ су успеха пословања породичних фирми у Шапцу
На подручју Шапца послују фирме којима су врхунски квалитет и извозна оријентисаност проритети. Једна од њих је „Вукохем“, основана је 1992. године. Током скоро четврт века постојања ово предузеће подигло је обим производње на скоро 100 артикала из области кућне хемије и личне хигијене. Тренутно, овде ради 30-так радника, а власник фирме, Драган Вуковић, има озбиљне планове за проширење производње и пласман робе на тржиште Европске уније.
- Порозводњом се бавимо 23 године. Палсирамо робу од Словеније до Македоније. Производе из области куће хемије и личне хигијене желимо да пласирамо и на тржиште Чешке, Велике Британије и Шведске. Озбиљан посао је пред нама, али очекујем да ћемо га успешно реализовати, рекао је Вуковић.
Успешна предузећа, попут „Вукохема“, могу да буду пример другим фирмама, истакао је приликом прошлонедељне посете овом предузећу градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, додавши при том да је град увек спреман да помогне привредницима који имају визију и успешне пословне резултате иза себе.
- Веома сам задовољан начином на који се одвијају ствари у „Вукохему“. Ту смо да отварамо и нове пословне теме. Предлоге и сугестије привредника из Шапца ја сам дужан да пренесем Министарству привреде и Привредној комори Србије. Морамо да стварамо добар пословни амбијент. Драго ми је да „Вукохем“ сарађује са доста партнера из Шапца, а веома ме радује и њихов план да се прошире на иностраним тржиштима, навео је Зеленовић.
Градоначелник Шапца посетио је и фирму „Ц производња и промет 06“. Захваљујући њеном пословању, од 2006. године Шабац има фабрику крема, чоколада и шлага. Породична фирма већ скоро читаву деценију, у тешким тржишним условима, послује веома успешно. Половина производње пласира се у извоз, а рецеп за успех у овом „слатком послу“ открио нам је власник Миомир Вешић.
- Породица мора да буде укључена у посао. Човек мора да буде посвећен томе чиме се бави 24 сата дневно. Леже се са размишљањем о фирми, буди се са мислима о послу. Сваки дан човек мора да се труди да нешто ново научи, да то и запамти, а онда да то задржи у мозгу и повеже. То је божји, или природни дар, што човек боље мисли, лакше крчи стазе пред њим и преноси информације, објаснио је Вешић.
Град увек мора бити на услузи успешним привредницма, нагласио је приликом посете овој фирми градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, додавши да је жеља града да се што већи број послодаваца укључи у рад Привредне коморе Шапца како би пословни амбијент у нашем граду био још бољи.
- Веома је важно да у Шапцу послују овакве фирме. Град пружа подршку онима који желе да инвестирају у прехрамбену индустрију, јер се то и уклапа у наше привредне замисли. Предузеће „Ц производња и промет 06“ већ дуго времена послује веома успешно. Драго ми је да се ради о породичној фирми која половину својих производа пласира у иностранство. Оваквим привредницима град мора да посвети пажњу. То ћемо радити и у будућности, преко одељења наше Привредне комора, како би се овакве фирме и даље развијале, рекао је Зеленовић.
Предузеће „Ц производња и промет 06“ запошљава 30-так људи, чији је рад у 600 квадратних метара производних погона организован у три смене. Половина производње слатких производа завршава у извозу, највише у земљама бивше Југославије и Мађарске. Уз добру пословну стратегију, и подршку свих надлежнх органа, власник ове фирме не види ни један једини разлог да будући резултати не буду још бољи.
На састанку са власником „Вукохема“ разговарало се и о проширењу производних капацитета овог предузећа. Жеља власника је да у непосредној близини постојећег производног погона направи још један објекат, а како је речено, усвајање градских одлука по питању урбанистичких целина, попут ове на Думачић, омогућиће да се идеје власника „Вукохема“ остваре на јесен.
М.Максимовић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa