Инфо

23. јул 2015.23. јул 2015.
ПАРКИНГ МЕСТА ЗА ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ ДОДАТНО ОБЕЛЕЖЕНА

СИГНАЛИЗАЦИЈА ЗА БОЉУ ВИДЉИВОСТ

Паркинг места за особе са инвалидитетом ЈКП “Паркинг“ Шабац додатно је, поред хоризонталне, обележило и вертикалном сигнализацијом. Испред ових паркинг места, сада стоје знаци који ће бити уочљиви и онима који не примете обележија на асфалту.
-Постављањем вертикалне сигнализације паркинг места за особе са инвалидитетом су доста видљивија. Суштина ових места није у томе што су она, захваљујући Градској управи, бесплатна, него у томе што су она проширена и особе које се отежано крећу или су у инвалидским колицима могу лако да приступе својим возилима. Реакције грађана су позитивне када схвате о чему се ради. Раније се доста њих паркирало на овим местима, али се надам да убудуће то више неће бити случај, рекао је Славиша Савић, секретар Удружења параплегичара Мачванског округа.
Директор ЈКП “Паркинг“ Бојан Калановић истиче да од када су ови знаци постављени кршења прописа готово и да нема.
-Надлежне инспекције у граду свакодневно контролишу коришћење паркинг места за особе са инвалидитетом и уколико возило које се налази на њему нема одговарајућу маркицу уклања се и власник сноси санкцију. Као предузеће смо увек имали друштвено одговорно пословање и трудили смо се да особама са инвалидитетом помогнемо колико је то у нашој моћи и надлежности, истакао је Калановић и додао да су у претходном периоду имали добру сарадњу са свим градским удружењима особа са инвалидитетом и да верује да ће и надаље бити тако.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa