Инфо

30. јул 2015.30. јул 2015.
„ЛЕТЊЕ ШКОЛИЦЕ“ КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ ГРАДА ШАПЦА И У АВГУСТУ

ЗАНИМЉИВО И КРЕАТИВНО

Шабачки основци и током августа имаће прилику да се друже, али стекну и нека нова знања, у „Летњим школицама“ Канцеларије за младе града Шапца. Како је истакнуто на конференцији за медије протеклог понедељка биране су школице које су током претходних година привукле пажњу деце због своје атрактивности.
Сваким радним даном од петог августа са почетком у 10 часова у Великој сали Културног центра за децу узраста од седам до тринаест година реализоваће се школица „Питај своју баку“. Предвиђени број полазника је четрдесет.
- То је радионица народне традиције коју реализују три учитељице Весна, Снежана и ја. Као и сваке године укључујемо упознавање наше традиције и старих заната. Имаћемо госте. Не све баш виђено али ствари које деца већ погађају. Биће и изненађена. Старо место у Културном центру, односно у Великој сали. Деца знају и нека обаве пријаву што пре. Чекамо их - поручила је учитељица Радмила Стојићевић.
За оне који желе да се упознају са занимљивим историјатом оригамија, начином рада и поступком израде делова за оригами организоваће се „3Д оригами“ понедељком, средом и петком од 12 до 13.30 часова и то за тридесеторо деце узраста од седам до четрнаест година.
- Ове године ћемо наставити оно што смо прошле године почели да радимо. Мало се и подсетити ако су случајно деца заборавила. Радили смо цветове, лабуда, лептира. Доста тога су научили. Жеља им је била ждрал који је иначе традиционалан за оригами. Нисмо успели прошле године да га урадимо тако да ћемо ове године сигурно - уверена је учитељица Љубица Павловић која је истакла да се деца могу пријавити и на првом часу.
И деца са сеоског подручја имаће прилику да квалитетно проведу слободно време током летњег распуста. Овога пута двадесет основаца из Штитара узраста од девет до тринаест година моћи ће да похађа „Музичку радионицу“.
- „Музичка радионица“ у Штитару почеће са радом од 10. августа сваки други дан у термину понедељак, среда и петак од 10 часова ујутру. Покушаћемо кроз игру, песму, плес да музику покажемо на другачији и деци најзанимљивији начин тако да ће они кроз све те часове научити неке занимљиве ствари које нису могли да науче на часовима музичке културе у основној школи. Користим ову прилику да позовем сву децу да се пријаве, да дођу на први час који ће се одржати 10. августа у просторијама основне школе у Штитару са почетком у 10 часова ујутру, да нам се придруже и да на тај начин заокружимо једно лепо дружење и да нам буде занимљиво и весело кроз све наредне часове - рекао је проф. музичке културе Иван Остојић.
Другари у Рибарима, њих двадесет петоро узраста од седам до тринаест година, имаће прилику да се на радионици „Културни водич за децу“ од петог августа средом, петком и понедељком од 10 часова у Дому културе упознају са шабачким знаменитостима кроз заједничко истраживање са предавачем. Циљ радионице је да се заједнички направи културни водич за децу о установама културе попут Дуњића куће, Шабачке библиотеке, Народног музеја.
- Школице у Штитару и Рибарима по први пут се организују. Ове године скрећемо мало више пажњу на децу на сеоском подручју. Свака школица реализоваће се током осам часова у трајању од сат и по. Ми смо, пре свега, задовољни како су школице, њих шест, у току јула биле реализоване. Напомињем да деца морају да се пријаве пре почетка школице у Канцеларији за младе, путем фејсбук странице и сајта или на број телефона 314 - 031. Наравно и самим доласком на прве часове ових школица моћи ће да се пријаве - истакла је Наила Мехмедовић, директорка Канцеларије за младе града Шапца.
О. Гавриловић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa