Инфо

30. јул 2015.30. јул 2015.
ШабаЧки летњи фестивал од 6. до 9. августа

СИНОНИМ ГРАДА

Шабачки летњи фестивал (ШЛФ), 13. по реду, биће одржан од 6. до 9. августа у тврђави на Старом граду. Организатори су најавили наступе бендова Паратибрејкерс, Е Плаy, Лет 3, Дјечаци, Јура Стублић и Филм, Артан Лили, Канда Коџа и Небојша, Бад Цопy, као и концерте демо бендова.
ШЛФ је један од највећих фестивала у западној Србији и годишње окупи око 30.000 посетилаца. ШЛФ је постао један од синонима града, а овогодишња организација поверена је младима, уз покровитељство Града Шапца.
Тамара Бастаја, ПР Фестивала, истакла је да је ово идеална прилика да се млади укључе у друштвени живот града, као и да буду део једног од највећих и најпосећенијих фестивала у Србији.
- Драго ми је што је Град Шабац препознао потенцијал младих људи пружио им шансу да кажу коју музику желе да слушају. Верујем да ће се већини свидети програм планиран за ову годину, рекла је Бастаја.
Шабачки летњи фестивал негује добар музички укус и окупља бендове са простора бивше Југославије већ 13 година. Један од циљева фестивала је промоција демо бендова, по чему се ШЛФ издваја од осталих фестивала. Првог дана наступиће Поњер радгерс из Шапца и Сцордисци из Београда. Седмог августа публику очекује наступ бенда СПРЖ из Шапца и Плутоние из Београда. Трећи фестивалски дан резервисан је за Цонвоy и Јохннy Алмост. Последњег дана наступиће Царпал туннел и Гига гроовy гоинг гроуп Београд. Наступи демо бендова трајаће по пола сата.
- Поред познатих бендова, ШЛФ из године у годину оставља простор за бендове које шира публика мало познаје и пружа им прилику да се промовишу на Фестивалу, као и да размене искуства и остваре контакте са већ афирмисаним музичарима, навела је Тамара Бастаја.
Од оснивања 2003. године, организовано је око 250 концерата најпознатијих, као и актуелних младих бендова са простора бивше СФРЈ. И ове године улаз је слободан, као и боравак у кампу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa