Инфо

30. јул 2015.30. јул 2015.
ШАБАЦ ДОБИЈА НОВУ ВЕЛИКУ ЗЕЛЕНУ ПОВРШИНУ

САВА ПАРК СЕ ОСТВАРУЈЕ

Комисија задужена за реализацију пројекта “Сава парк“ прошле седмице је одржала први састанак. Појас од Новог моста до Кочиног канала, површине око 300 хектара, треба да обезбеди не само излазак Шапца на Саву, него и да представља заштиту од поплава.
- Шапцу недостају нове зелене површине, комплекси за децу, игралишта, све на једном месту ће бити у оквиру порјекта “Сава парк“. Очекујем да ћемо до краја године имати решење како ће парк изгледати. Нека начелна решења већ имамо, али је потребно да се ураде анализе, мерења, санирање каналске мреже како би овај парк, са једне стране, био нова понуда грађанима, а са друге стране, ефектна одбрана и заштита од поплава, навео је градоначелник Шапца, Небојша Зеленовић.
Комисију чине представници Привредне коморе, Градске управе, јавних институција и удружења грађана.
Покрет за Шабац Зелени Србије и раније је указивао на потребу да Шабац добије још зелених површина.
-Шабац располаже са само четири метра квадратна зелених површина по становнику. Ми смо покренули иницијативу да град добије минимум још један велики парк, а овај пројекат о “Сава парку“ задовољава те стандарде. Позваћемо све појединце и организације да се укључе са својим идејама. Овај пројекат може бити један од начина да се привуку велика средства Предприступних фондовва ЕУ, рекао је др Дејан Павловић испред Зелених Србије, Покрет за Шабац.
Рок за завршета пројекта је 2020. година.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa