Инфо

6. август 2015.6. авг 2015.
ПЛАНИНАРСТВО

ГОДИШЊИЦА ПСД “ЦЕР“

Ове године планинарско-смучарско друштво “Цер“ прославља свој велики јубилеј, шездесет и пету годишњицу од оснивања, јубилеј којим се може поносити свако спортско друштво, јубилеј вредан помена.
Давне 1950. године на иницијативу Савеза бораца НОР Југославије, односно Србије која је прослеђена СУБНОР у Шапцу да се крене у акцију оснивања спортских организација, као што су стрељачка друштва, феријални савез, друштва планинара, и друга спортска удружења или друштва, то је Савез бораца у Шапцу “ставио“ на дневни ред, па је тек на трећој седници СУБНОР у Шапцу усвојена иницијатива да се и у Шапцу оснује планинарско друштво.
Оснивачка скупштина планинарског друштва одржана је 27. августа 1950. г. у просторијама Дома ЈНА, у данашњем Културном центру, на којој је донета Одлука да друштво понесе име планине Цер ““ пун назив Планинарско-смучарско друштво “Цер“.
На овој Скупштини донета је одлука да се 13. август усвоји као датум када је основано ПСД “Цер“ Шабац. За првог председника Друштва изабран је Александар Аца Савић.
М. Ботић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa