Инфо

13. август 2015.13. авг 2015.
Породичне фирме

Незаобилазни део привредне слике



Предузеће „Фаворит“ послује 23 године на територији града Шапца. Ову фирму, која се бави производњом тушева, када, кабина, хидромасажних када и паравана, посетио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, са сарадницима. Приликом разгледања производног погона, градоначелник је рекао да је поносан на све породичне фирме које годинама стабилно послују.
- Много је мањих, породичних фирми у граду, за које Шапчани не знају да постоје, а оне заправо чине душу Шапца, његовог трговачког и привредног духа. Сигуран сам да у разговору између представника Града Шапца и привредника могу да се роде добре идеје за унапређење пословања. Наш задатак је да са предузетницима разговарамо и помогнемо им да нађу нова тржишта и нове партнере, рекао је градоначеник Зеленовић.
Златко Павловић, оснивач и власник фирме „Фаворит“, каже да половину своје производње дистрибуирају на територији Србији, док другу половиину извозе.
- Наше тржиште чине земље бивше Југославије, Мађарска, Албанија, а од скоро извозимо и на афричко тржиште. Током година трудили смо се да квалитетом и ценом задржимо пажњу купаца на нашим производима. У данашењем времену, када је све глобализовано, већина фирми има потешкоћу како и где пласирати своје производе и доћи до купца, констатовао је Павловић.
Фирма „Фаворит“ послује са осам запослених.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa