Инфо

13. август 2015.13. авг 2015.
Вучић озбиљно размишља о свеопштим изборима

Доста му притисака и размирица

Александар Вучић озбиљно размишља о свеопштим изборима. Опозиција их жели, а њему је доста притисака и размирица унутар владајуће коалиције, напомињу саговорници Данаса блиски Влади Србије.
Како истичу, премијер још није донео коначну одлуку, а говориће о томе на једној од наредних конференција за новинаре.
Иначе, како је Данас већ известио, Влада Србије очекује да Савет министара Европске уније у септембру да препоруку за отварање првих поглавља у процесу придруживања ЕУ, како би се у децембру одржала Међувладина конференција на којој би та одлука и званично била потврђена. То би, по свим прогнозама познаваоца прилика на политичкој сцени, био огроман капитал владајућој гарнитури за предстојеће изборе, како покрајинске тако и републичке.
Подсетимо, јавност је очекивала реконструкцију Владе Србије у априлу ове године, када је након седнице Главног одбора странке премијер Србије и лидер Српске напредне странке саопштио четири могућа сценарија.
„Једна опција је да променимо коалиционе снаге. Друга је да дође до значајних промена у СНС.
Трећа подразумева промену на челу Владе, а четврта да не буде реконструкције до децембра и да сачекамо покрајинске и локалне изборе“, рекао је тада Александар Вучић. Он је најавио да ће се о тој теми наставити разговори у врху странке, у наредном периоду.
„Свакако да реконструкција неће бити козметичка. Не бих сад да анализирамо варијанте, али верујем да ће мој предлог бити подржан. Мислим да још имам подршку већине у странци“. Премијер тада није желео да коментарише евентуалне промене на челу Владе, али је приметио: „Многи би се томе највише радовали, посебно они који толико снаге улажу у то да ме победе, али им никако не полази за руком“.
Он је рекао и да има доказе да се различити тајкунски лобији боре за промену власти у Србији: „Они желе да наставе пљачку Србије. Наш циљ је да донесемо бољитак народу, да Србија буде модерна, демократски устројена, уређена и уверен сам да ћемо у том послу успети. Побеђиваћемо све оне којима је успех да ствари врате у прошлост, да Србијом управљају тајкунско-мафијашки кланови, као што су управљали од „земунског“ до „Мишковићевог клана“.
(Извор: Данас)

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa