Инфо

20. август 2015.20. авг 2015.

Асфалтирана улица Цара Душана

Реконструкција улице Цара Душана приводи се крају. Завршено је асфалтирање деонице од зграде бившег Дома Војске до кружне раскрснице у улици Јанка Веселиновића. Радови се настављају на кружном току, а комплетна реконструкција саобраћајнице је у склопу уређења централне градске зоне у чијем средишту је трг. За поправку коловоза задужена је Дирекција за путеве града Шапца, а извођач радова је предузеће “Југокоп Подриње“.
- Реконструкцијом ће бити уређен саобраћај у строгом центру града, код Тржнице, где ће улица бити сужена, а затим и обележен нови пешачки прелаз. Постављамо и ивичњаке поред зграде која је некада била Дом Војске. Улица Цара Душана је дугачка скоро 500 метара, а вредност радова је близу 11 милиона динара, навео је Миодраг Филиповић, директор Дирекције за путеве града Шапца, и додао да се целокупно уређење улица прилагођава и бициклистичком саобраћају.
Уређење градског трга тече планираним темпом, а завршетак радова очекује се половином септембра. Шапчани ће после 30 година добити централни трг, место окупљања и дружења уз различите програмске садржаје као што су концерти, сајмови, спортска такмичења и већ устаљене градске манифестације. Трг ће коштати 500.000 евра. Део новца обезбеђен је из продаје муниципаних обвезница, односно, реч је о средствима преосталим од изградње базена и преусмереним на трошкове реконструкције трга.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa