Инфо

20. август 2015.20. авг 2015.
У КРИВАЈИ ЗА ВИКЕНД СЕОСКЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ

ЈУБИЛЕЈ ВРЕДАН ПАЖЊЕ

Поцерско село Криваја током викенда биће домаћини 10. Сеоских олимпијских игара
Манифестација која је први пут организована 2005. године за викенд ће доживети јубиларно десето издање. Домаћин ће овај пут бити Криваја, где је све спремно за сусрете сеоских олимпијаца. Карактеристика ове манифестације је то да је сваке године прати велика посећеност, па на играма скоро сваке године учествује између 1.500 и 2.000 такмичара.
- Ове године очекујемо учешће више од 40 екипа из сеоских месних заједница, од укупно 52 колико постоји на територији града Шапца. Организатори су обезбедили све неопходне услове за такмичаре, а новина је да ће се ове године они надметати и у рвању, као новој дисциплини.
Традиционално, спортски програм пратиће и друге манифестације по којима су Сеоске олимпијске игре познате, попут избора за мис. С обзиром да су ово јубиларне, десете игре, захвалићемо се свим људма који су током протекле деценије допринели томе да ово такмичење живи и да сваке године буде све популарније. Припремили смо плакете захвалнице за представнике свих сеоских месних заједница у којима су игре до сада одржаване, као и за појединце који су дали свој допринос у промоцији развоја ове манифестације. Покровитељ игара је град Шабац, а техничку подршку у реализацији пружа Спортски савез Шапца, каже председник Организационог одбора Сеоских олимпијских игара Сретен Радовановић.
Победници прошлогодишњих игара били су такмичари из Мачванског Причиновића, који су искористили предност домаћег терена, с обзиром да је такмичење одржано у том месту.
М.С.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa