Инфо

20. август 2015.20. авг 2015.
ПОЧИЊЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА “КОШ КЛУБА“

ПОВРАТАК СТАРОГ СЈАЈА

Потписивањем уговора измеђи Јавног предузећа “Спортски центар“ Шабац и фирме “Рефклекс“ из Мајура, као извођача радова, у понедељак, ушло се у привођење намени “Кош клуба“. Још од августа 2012. године трајала је борба да овај објекат заједно са “Соколаном“ дође у власништво града. Пошто су сва имовинска правна питања решена, после дугогодишње небриге, објекти ће моћи да се реконструишу.
-Надам се да ће наши суграђани бити задовољни новим ““ старим изгледом “Кош клуба“. План је да се стави подлога од тартана и да се комплетно ураде трибине. Биће постављен екран за пројекције филмова, зими ће се организовати клизалиште, а биће пригодно и за различите културне манифестације, рекао је директор ЈП “Спортског центра“ Драган Николић.
Сада ће бити обновљено игралиште, док ће зидани објекат бити порушен, а накнадно ће бити урађен пројекат за изградњу новог. Инвестиција је вредна око 13,5 милиона динара.
-Драго нам је што смо добили један овако значајан објекат за Шабац да градимо. Рок је два месеца и требало би да буде завршено крајем октобра или почетком новембра, рекао је Мирослав Дишић, директор “Рефлекса“.
Имовина је на град пренета без накнаде, јер је доказано да никада није била државна. Посебно се истиче историјска вредност ових објеката.
-Ово су нове странице у историји нашег града што се тиче инфраструктуре. Први пут су “Кош клуб“ и “Соколана“ у власништву грађана Шапца. Нове генерације моћи ће да стасавају на овим теренима и баве се спортом, рекао је заменик градоначелника Немања Пајић и похвалио напоре и труд које је директора ЈКП “Спортски центар“ Драган Николић уложио у претходном периоду.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa