Инфо

20. август 2015.20. авг 2015.
САСТАНАК АГЕНЦИЈЕ И САВЕТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА

ПОВЕЋАЊЕ БЕЗБЕДНОСТИ ДВОТОЧКАША НА ПУТЕВИМА

Представници агенције за безбедност саобраћаја задужени за возаче бицикала и мотоцикала, одржали су прошлог четвртка састанак са члановима Савета за безбедност саобраћаја града Шапца. Пажња је посвећена двоточкашима који су посебно угрожени у саобраћају и најављен је низ активности у наредном периоду.
-Сведоци смо великог броја саобраћајних незгода у овом периоду, како на територији државе, тако и града Шапца. Разговарали смо на који начин можемо да побољшамо безбедност двоточкаша и добили смо корисне савете. Укључићемо представнике најугроженијих група у рад Савета за безбедност саобраћаја и тражити решење како да они буду безбеднији у граду, јер је то препознато као највећи ризик. Агенцији смо изнели план рада до краја године и радује ме да смо добили похвале за рад нашег Савета, рекао је председник Савета и заменик градоначелника Немања Пајић.
Помоћник директора Агенције Дарко Петровић навео је да имају јако добра искуства у раду са Саветом. Истакао је да се Савет показао врло ефикасним и да се ухватио у коштац са горућим проблемима.
-Агенција је дошла да подржи овакав рад. Реализоваћемо низ активности у будућем периоду, а први догађај ће бити 19. септембра, када ће кроз симулатор Агенције бити промовисана употреба сигурносног појаса. Сви који буду заинтересовани моћи ће у контролисаним и сигурним условима испробају како делује појас у чеоном судару и при превртању возила. Договорили смо и покретање конкретних активности у раду на безбедности двоточкаша и одржаћемо низ заједничких кампања и трибина посвећених томе, рекао је Петровић.
М.М .

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa