Инфо

20. август 2015.20. авг 2015.
ОПШТИНА КОЦЕЉЕВА НА ПРЕОБРАЖЕЊЕ ГОСПОДЊЕ СВЕЧАНОМ АКАДЕМИЈОМ ОБЕЛЕЖИЛА СВОЈ ДАН

ПОЗИТИВНИ РЕЗУЛТАТИ

Прошле среде, на Преображење Господње, општина Коцељева прославила је свој дан. На свечаној академији у Дому културе присутне госте поздравио је најпре председник општине Коцељева Душан Илинчић који је том приликом говорио о до сада реализованим инвестицијама али и о ономе што тек предстоји. Како је том приликом истакао у овој општини граде се мостови, чисте речна корита, улаже се у путну инфраструктуру и улични систем, водо и електро снабдевање, индустријску зону...Осим тога, изградњама фабрика и отпочињањем производње биће обезбеђено најпре око 350 нових радних места што ће у огромној мери утицати на бољи стандард грађана.
- Оно што смо урадили и оно што треба да урадимо урадили смо захваљујући помоћи и подршци Владе Републике Србије, њених министарстава, јавних предузећа и установа, али и уз максимално ангажовање нашег народног посланика Верољуба Матића - поручио је Илинчић.
Присутнима је добродошлицу у Коцељеву пожелео и посланик у републичком парламенту и председник СО Коцељева Верољуб Матић који је подсетио да је за једну земљу и општину најбитнија привреда, оцењујући да привреда на територији ове општине ради добро.
- Један од важних података који паказује у каквом је стању коцељевачка привреда је да је она углавном извозна, односно да два динара извози а један увози, што јој даје могућност да буде витална. Ко се са великом пажњом односи према привреди он може да очекује повољне резултате, може да очекује да му привреда врати добрим. Она никада не може да да позитивне резултате за кратко време. Један од резултата је и податак који је и мене изненадио, а то је да према званичним државним статистичким подацима у Мачванском округу општина Коцељева има највећи просек плата, док је у Републици на 37. месту. То је нешто што треба ценити и одржати - рекао је Матић и најавио нова запошљавања у привреди до краја године.
У оквиру свечане академије Црвени крст Србије и општина Коцељева уручили су плакете добровољним даваоцима крви. За 50 пута дату најдрагоценију течност награђен је Радован Ранисављевић из Свилеуве као и Драгутин Марковић из Коцељеве који је своју хуманост и љубав према човеку на овакав начин показао 75 пута.
Представник Регионалног центра Министарства одбране из Ваљева мајор Ненад Јевтић поводом сто година од Првог светског рата уручио је председнику коцељевачке општине три значке- Орден Карађорђеве звезде.
Свечана академија завршена је културно-уметничким програмом.
В. Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa