Инфо

20. август 2015.20. авг 2015.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ: ДИРЕКЦИЈА ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ

БЛИСТАЈУ МАЛСКИ ПУТЕВИ


У општини Владимирци путна мрежа по многима никад боља. Тако тврде у селима где су урађени и малски путеви који нису уређење видели ни по неколико деценија, каже директор Дирекције за пољопривреду Дејан Нешић.
- У селима Крнуле, Вукошић, Лојанице и Белотић урађени су путеви који попут оног у Јоксимовића засеоку у Крнулама, спајају неколико села и имају и велик значај, али и завидну дужину. По квалитету у рангу су сеоских путева, а пољопривредници напокон до својих њива могу свим машинама, задовољан је Нешић.
Рађени су атарски путеви и у Матијевцу, а следе доћи ће на ред и путеви у другим селима који деценију не памте бригу, а о камену нису могли ни снити, тврде сељани које смо затекли у селима задовољни што се њих неко сетио. Дирекција за пољопривреду је урадила и неколико мостова, а у склопу тих радова регулисани су и водотокови који су били проблематични током мајских поплава које би сви што пре да забораве.
Да путеви који воде од засеока до засеока блистају, говорили су нам сељани а камен који је легао као мелем на рану многих стићи ће до бројних засеока и у реченим селима, а и осталих 29 села пошто све мучи иста брига.
Треба истаћи да су завршени и започети ранији послови, тако да је слика уређења путева о којима брине ова Дирекција све потпунија.
У Крнулама је група мештана седела уз урађени пут и беседила о потешкоћама које су имали. Морало се преко њива или речица, а сада и аутом се могу обићи путеви уз захвалност локалној самоуправи која је и на делу показала да брине о сељанима колико то буџет дозвољава.
С.К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa