Инфо

20. август 2015.20. авг 2015.
ДВЕРИ ПРОТИВ ПРОДАЈЕ „ТЕЛЕКОМА“

ПРОТИВ СВАКЕ ЕКОНОМСКЕ ЛОГИКЕ

Повереништво Покрета Двери у Шапцу посетила је проф. др Јасмина Вујић, са америчког Универзитета Беркли, која је иницирала да из Шапца, њеног родног града крене кампања за спречавање продаје „Телекома“. Двери су почеле сакупљање потписа прошле среде испред Робне куће, а сви који желе да подрже ову иницијативу то могу учинити у просторијама странке.
-Покрет Двери недељама шаље упозорења власти да се не „играју ватром“ и народним незадовољством настављајући процес продаје тог стратешког предузећа. Потпуно је ван сваке економске логике и здравог разума продавати најпрофитабилнију српску фирму. То је продаја „коке која носи златна јаја“, јер „Телеком“ упумпава 125 милиона евра профита годишње у српски буџет. Међутим, годишњи профит ће бити знатно већи оног тренутка када се врати кредит који је уложен за куповину „Телекома“ Републике Српске и износиће више од 320 милиона евра на годишњем нивоу, рекао је Александар Јаковљевић, испред Покрета Двери.
Петицију су потписали и поједини политичари из других странака у граду, а у Дверима су истакли да акција није политичка, него подршка синдикатима који се противе продаји „Телекома“.
М.М

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa