Инфо

20. август 2015.20. авг 2015.
НА МЕЂУНАРОДНОМ КАРНЕВАЛУ У ЧАПЉИНИ ПРЕДСТАВИЛА СЕ И РОМСКА ГРУПА ОШ „СТОЈАН НОВАКОВИЋ“ СА ЛЕТЊИКОВЦА

„СОФИ“ ОДУШЕВИЛА БОСАНЦЕ

Пету годину за редом Ромска група „Софи“ ОШ „Стојан Новаковић“ са Летњиковца учесник је карневала. Овога пута свој таленат и креативност показали су и ван граница наше земље на Међународном карневалу у Чапљини, БиХ, који се одржао од 21. до 23. августа. Међу двадесет група из региона њихов надасве занимљив наступ, који је представљао драмски приказ песме Седморице младих „Па после кажу Цига луд“, привукао је пажњу свих присутних.
- Наши утисци су изузетно повољни. Јако лепо смо примљени и дочекани. Деца су одрадила свој посао веома лепо. Сви су прилично више него и задовољни ““ рекла је учитељица Љубица Павловић.
У току боравка у Чапљини домаћини су госте повели у обилазак Почитеља, старе тврђаве, Мостара, Сарајева. Највећи утисак оставили су Водопади „Кравица“.
- Утисци су феноменални. Ово је било велико искуство за нас. Одувек смо маштали и желели да наступимо и у другим државама. Та нам се жеља испунила. Било нам је још лепше када нас је једна чланица жирија карневала у Лесковцу, где смо освојили друго место, препознала и пришла да нас поздрави ““ додао је Цвеја Грбић, ученик треће године Стручне хемијске и текстилне школе.
Стицање нових пријатељстава за ове младе људе једна је од битних ставки оваквих путовања и наступа.
- Сложили смо се са свима. Словенци су много пријатни. Имали смо журку, обишли разна места, слушали групу „Магазин“. Стекли смо неке нове другаре који ће у септембру доћи на „Чивијашки карневал“ у Шабац. Радујемо се сусрету ““ одушевљена је Наталија Васиљковић, ученица треће године Економско-трговинске школе.
За деветочлану Ромску групу „Софи“ нема паузе. Већ у петак представиће се на Базару „Старих и уметничких заната“, а увелико спремају нову кореографију за предстојећи „Чивијашки карневал“.
- Овом приликом позивамо све да нам се придруже на нашем штанду испред старе робне куће где ће, у периоду од десет часова ујутру до поноћи, имати прилику да се упознају са нашим радом кроз презентацију наше радионице. Такође и да погледају радове на продајној изложби, ако им се свиде нешто купе, и на тај начин помогну нашем пројекту да дуже траје. Самим доласком научиће и нешто ново ““ убеђена је учитељица Љубица.
„Софи“ већ пету годину функционише као група у оквиру пројекта „Заједно у будућност“ „Стојанове“ школе који је финансирала Екуменска хуманитарна организација „Ехо“ из Новог Сада. И овога пута, а надамо се и у наредном периоду, имаће шта да покажу свима заинтересованим који посете њихов штанд.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa