Инфо

20. август 2015.20. авг 2015.
„ЛЕТЊА ШКОЛА СТРАНИХ ЈЕЗИКА“ У ОШ „НАТА ЈЕЛИЧИЋ“

ЈЕЗИЧКО БОГАТСТВО

Од 19. до 26. августа шабачки основци имали су прилику да на веома забаван и занимљив начин стекну нова знања из енглеског, руског, шпанског и француског језика
Другу годину за редом у ОШ „Ната Јеличић“ крајем августа у школским клупама већ се чује жагор ученика. Ипак, нису то у питању редовни часови, нити само „Натини“ основци. Иако још увек траје распуст заљубљеници у језике из основних школа „Јанко Веселиновић“, „Николај Велимировић“, „Лаза К. Лазаревић“ и „Вук Караџић“ придружили су се својим другарима из „Натине“ како би на веома креативним часовима „Летње школе страних језика“ научили нешто ново.
- Циљ ове „Летње школе“ је да деца кроз игру и забаву обнове и науче нешто ново и да схвате да је учење страног језика, било ког, подједнако важно. Али и да схвате да то не мора да буде озбиљно, него да можемо да слушамо музику, да певамо, да се играмо. Уз то нисмо ни свесни колико учимо - рекла је проф. енглеског језика Нада Мирковић.
Тако су током седам дана ученици од првог до осмог разреда имали прилику да похађају часове из енглеског, руског, шпанског и француског језика. Прошлог четвртка највредније затекли смо у Медијалној учионици где се чак певало и на шпанском иако је био час из енглеског језика.
- Мени се јако свиђа зато што ниједан час није досадан. Не седимо само. Учимо кроз музику неке нове ствари које нисмо учили у школи. Свиђа ми се зато што има и других језика. Волела бих и да следеће године дођем - више него задовољна била је Даница Арсеновић, ученица ОШ „Јанко Веселиновић“ која од септембра креће у пети разред.
За њене другарице из школе, годину дана млађу Ленку Цвејић и будућу ученицу трећег разреда Милицу Јаковљевић „Летња школа страних језика“ била је право мало откровење те тако и не чуди што су позвале све другаре да им се придруже следеће године.
Љубитељ енглеског језика Љиљана Ђуровић, будући шестак ОШ „Вук Караџић“, истакла је да је њен долазак у „Летњу школу страних језика“ био прилика да научи нешто ново али и да се спреми за предстојећу школску годину.
Сличног мишљења била је и Маргарита Јовић из „Натине“ школе којој је ово друга година како похађа ове часове.
- Припремам се за следеће разреде учећи уз забаву. Није ми досадно уопште. Забављам се и лепо ми је кад сам у Летњој школи са другарима. Мој избор је енглески језик. Почела сам да га учим још од малена. Била сам радознала па сам маму стално запиткивала шта значи која реч тако да сам у првом разреду знала мало више од других - додала је са осмехом будући петак Маргарита која је по наставнициним речима кандидат за будуће „Хиппо“ такмичење.
Да се већ од малих ногу треба окренути учењу страних језика показао је и четвртак Данило Кнежевић који је енглески језик заволео захваљујући својој учитељици која их учи на занимљив и интересантан начин. По њему веома је важно научити енглески језик јер само се тако на најбољи могући начин може снаћи у другим земљама. И не само енглески већи било који други.
- Задовољни смо заинтересованошћу деце за стране језике. Углавном ученици долазе, што је био и наш предлог, на часове свих страних језика. Тако сваки дан могу да науче нешто ново. Занимљивије им је зато што другачије радимо. Атмосфера на часовима страних језика и иначе је опуштена али је ово нешто сасвим другачије јер се деца друже не само са децом из других одељења већ и из других школа. Слушају музику, певају, а на часу руског имаће прилику да погледају и филм - истакла је проф. руског језика Драгица Драговић.
Сви они који су пропустили прилику да осете како се на лак и веома занимљив начин могу савладати страни језици имаће прилику то наредног августа када ће се већ поменутим језицима придружити и немачки.
О. Гавриловић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa