Инфо

20. август 2015.20. авг 2015.
СУТРА 5. ФЕСТИВАЛ ЗАБАВНЕ МУЗИКЕ „ФЕЗАМ БЕЏ“

ЗВУЦИ ПОПА И РОКА


Шапчани ће и ове године имати прилику да уживају у звуцима поп и рок музике на сада већ традиционалном Фестивалу забавне музике „Фезам Беџ“. По речима организатора Новице Којића и ове године биће додељена награда „Дарко Радовановић“.
- Размишљали смо коме ове године да уручимо плакету која од почетка фестивала носи име Дарка Радовановића и избор је пао на Павла Дејанића, другопласираног такмичара „Пинкових звезда“. Павле је поштовалац лика и дела трагично настрадалог певача, а продукција Фестивала труди се да кроз ово признање његове песме и даље живе - истакао је Којић.
Подсећања ради прошлогодишњи добитник овог признања била је Ивана Селаков, а додељена су и Бојану Бјелићу и Дарковој породици. На овој музичкој манифестацији биће уручене награде поп певачу и певачици, групи, али и дебитантима.
- Врло сам поласкан наградом. Драго ми је да шабачка публика цени и поштује мој рад и моју музику јер сам јој много посвећен и овом приликом им се много захваљујем. Велико хвала организаторима Фестивала и све похвале за реализацију - изјавио је Давор Јовановић, победник „Првог гласа Србије“, коме ће бити уручена награда за поп певача.
Титулу поп певачице понеће Дариа Станојевић, певачица „Цитy рекордса“, захваљујући успеху на „Пинковом фестивалу“ када је добила сјајне критике жирија и публике за сценски наступ и песму.
- Дариа иза себе има један албум и пет синглова. Бивша је учесница ријалитија „Фарма“, дипломирани је филолог на катедри за арапски језик и књижевност. По први пут ће наступити у Шапцу. Са нестрпљењем очекује сусрет са публиком за коју је чула да је феноменална - каже Новица.
Београдској групи „Цхартер“, која постоји осамнаест година, док је дискографски активна последњих дванаест, биће додељено признање за поп бенд. Једни су од ретких који су остали верни поп музици свих ових година. Током година истрајног рада објавили су два албума, узели учешће на више од десет фестивала у земљи и иностранству, а такође снимили неке од бољих спотова у региону. Познати су по великом броју наступа широм бивше Југославије на којима су уз велику енергију изводили своје хитове као и познате песме колега са естраде. За јесен спремају две нове песме, а до краја година и нови албум.
Фестивал почиње у 20.30 часова на градском тргу. Поред наступа награђених публика ће имати прилику да види и Дуњу Фласх која ће са својим плесачицама извести перформанс спреман управо за овај догађај. „Фезам Беџ“ ће и ове године моћи да виде гледаоци педесет три телевизије из Србије и БиХ.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa