Инфо

20. август 2015.20. авг 2015.
ПИСМА ЧИТАЛАЦА

БРАВО МОМЦИ

Дуго и топло шабачко лето, приморало је многе грађане да спас од великих врућина потраже у води вољене Саве. Познато градско купалиште „Стари град“ и ове године је оправдало своје полувековно постојање. Са песковитим теренима за одбојку, уредно одржаваним травнатим површинама, новим монтажним кабинама и тушевима, атрактивним ресторанима, град Шабац се са пуним правом поноси! Па и савска вода за разлику од ранијих година, као у инат „неверним Томама“ била је релативно чиста и лепа за купање.
Градска власт је и ове године препознала сву неопходност бриге о сигурности својих грађана, па је уз свакодневну дежурну медицинску службу, ангажовала и професионални тим „Спасилаца вода Србије“. Изузетно добро обучени, препланули, мишићави момци су свакодневно бринули о угодном и сигурном купању наших суграђана. Прописно постављене, обележавајуће бове, дужине 67,5м, упозоравале су децу и мање веште пливаче, докле смеју да пливају. Војничка дисциплина младих спасилаца, опуштала је присутне, а посебно родитеље малишана који су се безбрижно брчкали. Главнокомандујући и руководилац ове дивне групе хуманих, младих људи, Вук Станић са својим најближим помоћницима Страхињом Куртајем и Драганом Стефановићем као и младим колегама Иваном Барбарићем, Николом Трифуновићем, Страхињом Ивићем, Душаном Илићем и Иваном Јовановићем допринели су да купање на градској плажи буде изузетно безбедно. Људски живот нема цену и не треба постављати питање колико је тањи градски буђелар због довођења оваквих професионалаца. Сваки звиждук њихових препознатљивих пиштаљки, било је упозорење, а можда и спас за неког неопрезног нашег суграђанина. Не располажем тачним подацима, а можда их и не треба спомињати колико је било успешних интервенција, а било их је сигурно, али прави подаци су, како рекоше ови скромни момци, да је на плажи „Стари град“ у зони њихове одговорности, приведена још једна успешна, купалишна сезона!
Хвала вам, драги спасиоци, за изузетно и професионално обављен, поверен вам, не баш лак посао, који сте крајње озбиљно и одговорно обавили!
Браво момци са жељом да се дружимо и следеће године!
Г.С.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa