Инфо

27. август 2015.27. авг 2015.
кајак

Четири ШАПЧАНИна У РИЈУ

Ретко сс догађа да четири такмичара у појединачној конкуренцији, из једног клуба, изборе одлазак на Олимпијске игре. Први пут у историји Шабачког Кајак Клуба „Зорка“ његових шест чланова (четири кајакаша и два тренера) путоваће на Олимпијске игре идуће године у Рио де Жанеиро. Ово није само највећи успех наших кајакаша већ и шабачког спорта уопште. Овај историјски подухват остварили су:
Небојша Грујић, рођен 1991. године у Шапцу. Завршио је Факултет спорта и физичког васпитања. Највећи успеси: првак Европе за млађе сениоре, сениорски првак света, победнпк Светског купа и првих Европских игара (Баку 2015.). Трећим местом на Првенству света (Милано 2015.) оверио је визу за Рио;
Дејан Пајић, рођен 1989. године у Шапцу. Завршио је Хемијску школу. Вишеструки је првак Србије. Највећи успеси: други на Првенству Европе и трећи на Првенству света, два пута сребрни на Првенству Европе за млађе сениоре и треће место на Медитеранским играма. Пласманом у финале Светског првенства (Милано 2015.) у К-1 1.000 метара, испунио је квоту за Олимпијске игре;
Марко Драгосављевић, рођен 1994. године у Новом Саду, натурализовани Шапчанин и првак Србије у свим категоријама. Највећи успеси: прошле године био је најмлађи првак Евроне у К-1 на 200 метара, златна медаља на Медитеранским играма (2013.), јуниорски првак Европе (2012.). Ове године био је сениорски првак Европе (Монтемор о Вељо) и првак света за млађе сениоре (Рачице) у К-1 на 200 метара:
Миленко Зорић, рођен 1989. у Санском мосту (БиХ). Био је првак Србије у свим узрастима. Највећи успеси: треће место на Првенству Европе (Загреб 2012.), прво место на Светском купу (Сегедин 2012.) и финале на Олимпијским играма у Лондону. Освајањем трећег места на Светском првенству (Милано 2015.) изборио је одлазак на ОИ. Поред тога што је успешан као спортиста, завршио је Технички факултет у Новом Саду.
Са овом четворицом кајакаша, путоваће и њихови тренери: Мирослав Алексић (Зорић и Пајић) и Урош Павловић (Грујић и Драгосављевић).
A. Ђенадић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa