Инфо

27. август 2015.27. авг 2015.
У СРЕДУ 9. СЕПТЕМБРА У ШАБАЧКОМ ПОЗОРИШТУ ТРИБИНА О НТЦ СИСТЕМУ УЧЕЊА

ДА СЕ ЗНАЊЕ ЗАВРТИ КРОЗ ИГРУ

Након прошлогодишње успешно реализоване дводневне „Летње школе НТЦ система учења“ Центар за стручно усавршавање Шабац одлучио је да у сарадњи са Друштвом учитеља града Шапца организује трибину за родитеље, васпитаче, учитеље и наставнике. Сви заинтересовани имаће прилику да у среду, 9. септембра, са почетком у 18 часова у сали Шабачког позоришта, сазнају много више о овом револуционарном начињу учења који је прихваћен и у Европи.
- Др Ранко Рајовић веома је заступљен у образовном систему Хрватске и Словеније, као и Чешке и Словачке, тако да смо решили да направимо један пример добре праксе и покажемо како може другачије да се учи. Кроз слике, разне игре, деца савладавају много лакше градиво које је заступљено у школама. Искористио бих прилику да позовем што већи број заинтересованих, посебно родитеља, да виде како то њихова деца могу лакше и боље да науче наставне садржаје. И не само њих - рекао је мр Горан Стојићевић, директор Центра за стручно усавршавање.
Како је септембар месец у коме су родитељи буквално у паници јер поред књига треба обезбедити све оно што је потребно једном основцу и средњошколцу ово ће бити, по Стојићевићевим речима, прилика да схвате да је то ипак време за радост.
- Ово је можда нешто што ће их мало померити од тих неких ствари. Схватиће да је школа нешто што је покретач свега и нешто што ће њиховој деци допринети да буду касније бољи у животу. Убеђен сам да је НТЦ систем управо начин да њихова деца буду боља - додао је Стојићевић.
Трибина под називом „Да се знање заврти кроз игру“ показаће како ђаци могу боље и лакше да савладају градиво, али ће се проговорити и о употребној интелигенцији деце од треће до осме године, развоју дечјег мозга, играма које успоравају или оштећују развој, заборављеним играма које подстичу развој дечјег ума. Све то и још понешто лично од стране аутора програма и предавача др Ранка Рајовића, члана Комитета светске Менсе за даровиту децу и сарадника УНИЦЕФ за рано образовање. Улаз је бесплатан, а број места ограничен.
О. Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa