Инфо

27. август 2015.27. авг 2015.
СУШАРА У МАЛОМ БОШЊАКУ

ПРОИЗВОДЊА КОЈА ИМА ШАНСУ

Од око 18 хиљада хектара обрадивог земљишта у коцељевачкој општини око 3,3 хиљаде је под воћњацима. Половина ове површине је под засадима шљива. Произвођачи истичу да је ове године род добар као и цена, јер откупљивачи у тамнавском крају за килограм овог воћа плаћају 30 динара.
Драган Петровић и Милан Васиљевић своју пословну шансу видели су у преради шљиве. Стога су одлучили да у заједнички бизнис уложе око 30 хиљада евра и да изграде сушару за воће у Малом Бошњаку . Новоизграђено постројење, подигнуто по свим законским прописима у дограђеном објекту који је некада био у власништву задруге, пружа могућност сушења вагона свеже шљиве (10 тона) за 24 сата.
- Могли смо сушару подићи на мом имању у Памбуковици, али смо се за Мали Бошњак одлучили због добре струје, јер овде, сем нас, оближњи трафо користи само неколико домаћинстава а наш мотор на сушари захтева снагу од 15 киловата - истиче Васиљевић и напомиње да велику захвалност дугује врсном технологу Ратку Ботићу који им је својим богатим искуством много помогао на почетку овог, како каже, за њих непознатог посла.
- Задовољни смо квалитетом овогодишњег рода и осушеним количинама а имамо и уговорен пласман производа - каже Васиљевић.
Ови млади инвеститори верују да прерада воћа има перспективу.
В. Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa