Инфо

27. август 2015.27. авг 2015.
ЈАНКО ЂУРИЋ СТОЛАР ИЗ КЛЕЊА

МОЛИТВА ЗАХВАЛНОСТИ ЗЕМЉИ

Ни овогодишња незапамћена суша, коју многи мачвански пољопривредници проглашавају елементарном непогодом, због које ће претрпети велике штете, није омела узорног столара из Клења Јанка Ђурића који обрађује више хектара плодне земље да код своје колебе у клењачком атару Поље организује својеврсно молитвено окупљање. Тако је урадио пре више од две деценије, тако је учинио и недавно, а све у славу и захвалност земљи, која нас како каже све храни.
- Тако је било од памтивека, тако ће бити и у будуће. Земља нас је одржала и њој треба да смо захвални. Зато смо гошћењу код моје колебе пре двадесетак и више година придодали молитву. Окупљало се овде сваке године много гостију. Чинодејствовао је владика Лаврентије, гостовао наш славни сликар Милић од Мачве. Видите о свему овоме говоре и већ пожутеле старе фотографије, каже угледни домаћин.
Овога пута, пре свих, његовом позиву су се одазвали комшије и пријатељи, а молитвени део обавили су локални свештеник из Клења и његов колега из Змињака, старешина тамошње и цркве у суседном селу Скрађани.
- Јесте да ће суша узети пола овогодишњег рода али плодна земља неће нас оставити гладне и зато смо јој вечно захвални, наглашава Јанко, уверен у издашност плодних мачванских њива.
Љ. Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa