Инфо

27. август 2015.27. авг 2015.
ПРОТЕКЛОГ УТОРКА 1.136 ШАБАЧКИХ ПРВАКА СЕЛО У КЛУПЕ

РАДОСТ ПРВОГ ЗВОНА

Смех, радост, покоја суза, нервозни стисак у родитељској руци, обележили су почетак школске године за 1.136 ђака првака са територије града Шапца. Као и претходних година шабачке основне школе уприличиле су свечане дочеке за своје прваке пожелевши им на тај начин добродошлицу у свет знања.
Мање радости није било ни у матичној школи „Стојан Новаковић“. Прво школско звоно и ове, као и претходне, позвало је два одељења првака који су са радошћу сели у школске клупе.
Најмлађе није заборавила ни Градска управа града Шапца која је и овога пута обезбедила пакетиће са неопходним школским прибором. Њих су, мало раније током дана, први добили ученици ОШ „Свети Сава“. Осталима је уручен на свечаности у пешачкој зони испред Поште. Прваци су имали прилику да после програма у својим школама погледају и наступ хора Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ под руководством проф. Соње Живковић, као и представу „Силеџије у школи“ ученика ОШ „Ната Јеличић“.
За све прваке Шабачко позориште обезбедило је и картице за куповину карти са попустом од педесет одсто за све дечје представе, док ће Позајмно одељење за децу Библиотеке шабачке изаћи у сусрет са бесплатним чланаринама.
У оквиру кампање „Шабац град без непливача“ сви ђаци прваци имаће прилику да бесплатно прођу обуку за непливаче која креће од 15. септембра, а наставиће се и пројекат „Расти здраво“ намењен ученицима од седам до десет година.
Уз све ове поклоне и школску добродошлицу првацима преостаје само да у наредном периоду на што лепши, бољи, квалитетнији и продуктивнији начин своје школске дане проведу са другарима, учитељицама и учитељима.


О. Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa