Инфо

27. август 2015.27. авг 2015.
ВРЕДНА ДОНАЦИЈА ЗА ОШ „СВЕТИ САВА“

ИГРАЈМО СЕ ЗАЈЕДНО

Захваљујући учешћу са пројектом „Играјмо се заједно“ на акредитованом семинару „Увод у интеркултурално учење“ Екуменске хуманитарне организације из Новог Сада ОШ „Свети Сава“ ускоро ће добити много лепше школско двориште опремљено новим справама за игру.
- Оно што је свакако приоритет ове школе јесте образовање и социјализација деце са сметњама у развоју. Исто тако незаборављамо и њихов живот ван образовања, односно учествовања у тим њиховим слободним активностима. Зато смо се и одлучили да конкуришемо и оплеменимо тај простор који би користио не само нашој деци већ и деци из нама суседне школе „Вук Караџић “, као и Предшколској установи, а наравно и деци која се налазе на територији Месне заједнице Камењак. Пошто у близини нема парка са предвиђеним справама за њихове активности то је и један од разлога што смо се потрудили да их буде више. Не могу да не споменем да смо један део справа такође добили из донације Невладине организације „Мали Тесла“. С обзиром да има заинтересованих корисника, деце из школе и шире, овај број справа је мали и допунићемо га сада кроз овај пројекат који смо добили у априлу месецу - изјавила је Снежана Радовановић, директорка ОШ „Свети Сава“.
Испирисани семинаром запослени у школи дошли су на идеју да своје капацитете искористе за допуну постојећег игралишта и, на тај начин, по речима стручног сарадника - специјалног педагога Јелене Мањенчић, обогате како своје двориште, тако и слободно време и активности ученика.
- И не само то. Идеја пројекта је да се уједине сва деца из окружења, и да им се пружи могућност да сами или у пратњи родитеља у близини имају простор за игру и разоноду. Окружење школе заиста је мултикултурално, односно ту живе или свакодневно бораве припадници различитих култура, једни поред других. Интеркултурално учење подразумева успостављање односа између група које припадају различитим културама, тј. њихову интеракцију. На овај начин, ми покушавамо да ујединимо особе са сметњама у развоју, Роме, Србе, припаднике православне, католичке и исламске вере, и многе друге. Сви су добродошли - поручила је Јелена.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa