Инфо

27. август 2015.27. авг 2015.
КОНФЕРЕНЦИЈА ГРАДСКОГ ОДБОРА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

ГДЕ СУ ПАРЕ ИЗ ПРВОГ УГОВОРА

Градски одбор Српске напредне странке одржао је прошле среде конференцију за медије на којој је тема био градоначелников флајер који су грађани Шапца недавно добили. Напредњаци тврде са су у флајеру изнети нетачни подаци везани за изградњу базена, а као потврду својих навода показали су и претходно потписани уговор.
-Наставља се политика лажи и обмана које траје пуних 15 година, а последња је флајер који је подељен грађанима, а који је финансирао град Шабац. Између осталог, пише да је базен урађен по најповољнијој цени од 350 милиона динара уместо 720 милиона, колико кажу да је било процењено да ће коштати. Још 2011. године потписан је уговор о набавци радова за реконструкцију, санацију, адаптацију и доградњу затвореног базена. Уговор је потписан на 250 милиона динара са ПДВ. Тадашњи градоначелник Милош Милошевић је тада изјавио да ће држава и локална самоуправа издваајти по 10 одсто средстава, а остало ће набавити из кредита. Питање је где су паре из уговора из 2011. године, рекао је народни посланик Бобан Бирманчевић.
Бирманчевић је навео и да се извођач уговором обавезао да радове изведе најкасније до 25. децембра 2011. године, а да у случају једностраног раскида извршилац има право да ангажује другог извођача и активира гаранцију банке за неизвршени посао. Такође, у том случају извођач је обавезан да надокнади штету наручиоцу.
Народни посланик др Александар Перановић осврнуо се на део флајера у ком се критикују мере републичке Владе. Према његовим речима, није посао градоначелника да то ради и на такав начин.
-Реформе су Србији донели добро. То ће се од јесени видети, плате и пензије почеће да се повећавају. Паре за градски базен су издвајане пет година. Тачно је да је свима потребан уређен и леп град, али који се изграђује од сопственог новца, а не на основу кредита и задуживања, истакао је Перановић и додао да ће се након локалних изобра у граду СНС суочити са великом незапошљеношћу, али верује да ће успети да се изборе са тим проблемом.
Шеф одборничке групе СНС Блажа Кнежевић сматра да се не треба хвалити тиме да је базен најјефтинији, јер је за разлику од осталих базена по Србији, који су олимпијски, димензија 50 са 25 метара, овај мањи, па је зато и јефтинији. Такође, истакао је да је иронично постављати билборде са натписима да је Шабац град без непливача, када је локална власт одговорна за створање генерација непливача.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa