Инфо

3. септембар 2015.3. сеп 2015.

ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

На почетку школске године и две године након увођења обавезне цикличне промене смена у основним школама у Србији, са жаљењем можемо да тврдимо да се наставља штеточинско деловање Министарства просвете и министра Срђана Вербића.
Уместо у изборним кампањама прокламованих улагања Републике Србије у образовање и побољшање нивоа наставе, добили смо незадовољне професоре и наставнике којима су још више смањене мизерне плате, укинути су бесплатни уџбеници, донет нови Правилник о финансирању основних и средњих школа помоћу којег ће бити укинути стручни сарадници у школама, најављује се нови Правилник о оцењивању у средњим школама, прети се отказима хиљадама професора и наставника...
Списак је предугачак и могли бисмо га наставити у недоглед. Када је тако, Удружење родитеља поставља питање Министарству просвете, да ли је циљ њиховог деловања потпуно уништење просвете Србије, са очигледном намером да генерације наше деце буду што необразованије? Ако је тако, а очигледно јесте, где ће наша деца да уче, ако се намерно уништава државно школство Републике Србије. За разлику од деце садашњих државних челника, осиромашени родитељи српских ученика немају новца за прескупе приватне школе и универзитете, на којима се штанцују дипломе назови мастера и доктора наука.
Најмање што можемо да очекујемо од садашњег министра просвете Срђана Вербића је да поднесе оставку и спаси просвету, јер у супротном грађани Србије и њихова деца назови реформе у школству неће преживети.
Удружење родитеља „ФАХ“

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa