Инфо

3. септембар 2015.3. сеп 2015.
У ЗООЛОШКОМ ВРТУ СРЕДЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНЕ ШКОЛЕ ОД ПЕТКА ДВА НОВА СТАНАРА

СРНА И ЛАНЕ ГЛАВНА АТРАКЦИЈА

Зоолошки врт Средње пољопривредне школе са Домом ученика у Шапцу прошлог петка постао је богатији за два члана. Срна, стара нешто мало више од годину дана, спашена у прошлогодишњим поплавама, и тромесечно мушко лане, нађено поред пута, напокон су пронашли свој нови дом.
- Тренутно су у периоду привикавања. Пошто су одгајени са људима и једно и друго су јако умиљати. Срна обожава децу, реагује позитивно, дозвољава да је мазе, хране. И срндаћ одлично реагује. Ово је још један нов садржај у Зоо врту којим полако заокружујемо причу. Надамо се да ћемо до јесени добити и бебу ноја. Чекамо да видимо шта ће бити са јајима која се тренутно налазе у инкубатору на Палићу. Ако од тога не буде ништа постоји могућност да га набавимо из Зоолошког врта у Београду ““ рекао је Предраг Савић, директор Средње пољопривредне школе са Домом ученика.
По речима запослених главна атракција до петка био је далматински магарац, али су сада то постали срна и лане. Они ће обрадовати и сву децу која у поподневним часовима долазе са родитељима, бакама и декама да уживају и друже се са животињама.
- Наши ученици на пракси раде око животиња. Зоотехничари и ветеринарски техничари имају предмет који се зове егзотичне животиње тако да могу много тога да науче на лицу места. Имамо папагаје из Аустралије, из Америке, различите врсте фазана које не успевају на овом подручју, паунова, корњачи, патки, украсне живине са разних делова земљине кугле, далматинско магаре, мини јариће, зечеве. Зоо врт је пун поподне. Људи са децом долазе у обилазак. У плану нам је да и основним школама понудимо да доведу децу од првог до четвртог разреда на излет како би упознали неке врсте животиња које нису карактеристичне за наше подручје ““ додао је Савић.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa