Инфо

17. јун 2010.17. јун 2010.
ЈЕДИНИ ФЕСТИВАЛ ЦВЕЋА У ДРЖАВИ

ГРАД ПОДРЖАВА СЕЛО РУЖА

Манифестација ,,Руже Липолиста“ већ петнаест година окупља најзначајније произвођаче ружа из Србије и околних земаља. Ове године, траје од 17. до 19. јуна
Фестивал почиње у пешачкој зони у Шапцу, у вечерњим часовима, када ће дамама бити поклоњено 1.000 ружа. У наставку програма планиран је наступ камерног оркестра ,,Шабачки солисти“ и уличне изложбе радова групе ,,Круг 10“ и чланова Удружења ликовних стваралаца Шапца.
У петак, 18. јуна, у Етно селу породице Топаловић у Липолисту, од 19 часова, почиње наступ групе ,,Носталгија“. Након тога, модна ревија ,,Четири боје беле“ креаторке Марије Иванковић ““ Јуришић, а од 21 час, у дворишту школе у Липолисту наступа група ,,Гарави сокак“. У програму ће учествовати и ученици Школе за уметничке занате који ће током вечери сликати и бележити своје импресије на платну.
Наредног дана, у центру Липолиста од 10 часова, биће организована парада фијакера и избор најлепше запреге. Од 11 часова је отварање изложбе цвећа, проглашење победника и награђених. Биће уручена и традиционална награда ,,Прстен пријатељства“, а након тога следи обилазак расадника вожњом фијакерима. Биће одржано и стручно саветовање, ,,Могућности и значај развоја сеоског туризма у Липолисту“, које ће одржати Славка Недељковић, представник Удружења за бављење сеоским туризмом.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa