Инфо

10. септембар 2015.10. сеп 2015.
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ СРПСКА НАРОДНА ПАРТИЈА

СРБИЈА ДА ЗАУСТАВИ НЕКОНТРОЛИСАНИ ПРИЛИВ МИГРАНАТА

Србија мора да следи пример земаља ЕУ и да изгради зид на граници са Македонијом како би зауставила неконтролисани прилив миграната. У Европи је де факто уведено ванредно стање, а Шенгенска зона је практично престала да постоји. Други корак је да пооштри веома либералне законе о избеглицама и затим заједно са чланицама Уније ради на трајном решењу овог вероватно највећег проблема од постанка Европске уније.
Оне политичке функционере и активисте тзв. невладиних организација који предлог СНП називају „нецивилизацијском мером”, још једном питамо: Због чега мигранти не беже ка најбогатијим земљама света, које су практично њихове комшије, а успут су и исламске земље, попут Саудијске Арабије, Катара, Кувајта, Уједињених Арапских Емирата, већ хрле у Европу? Зашто мигранти не иду у богату Турску где живи 80 милиона припадника њима блиског народа, већ долазе у сиромашну Србију?
Од изузетне је важности да информишемо грађане Србије да Саудијска Арабија гради хиљаду километара дуг зид, са низом жичаних ограда и јарака, насипа и прокопа, испрекиданих надзорним торњевима и стражарским местима. То чине да би се заштитили од неконтролисаног прилива миграната, а међу њима и потенцијалних терориста. Саудијска Арабија ово ради иако су мигранти њој сродни Арапи и муслимани.
Тешко је гледати мајке са малом децом, то су потресне сцене. Србија треба да помогне коме год може, али је проблем у чињеници да су 80 посто миграната мушкарци старости од 20 до 45 година, војно способни. Многи европски званичници упозоравају да међу њима има терориста. Србија мора да води рачуна о својим интересима и безбедности. Помозимо колико можемо, али морамо да бринемо о нашој безбедности, без емоција, хладне главе.
Српска народна партија, Поверени

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa