Инфо

10. септембар 2015.10. сеп 2015.
ГРАДСКи ОДБОР СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

КАПИТАЛНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ КОЈЕ ТО НИСУ

Након што је у појединим домаћим медијима објављено да је, према подацима Министарства финансија, Шабац други град у Србији по дефициту локалног буџета огласио се и Градски одбор Српске напредне странке. Како је речено на конференцији за новинаре одржаној у уторак, ови наводи су потврда онога што су у овој странци причали у претходном периоду. Народни посланик Бобан Бирманчевић сматра да је разлог томе што локална власт не управља градом у складу са интересима грађана.
-Трагедија једног града је да после 15 година власти једино са чиме имају да се похвале је реконструкција базена после 10 година и неколико направљених кружних токова. Министар Душан Вујовић каже да је у највећем броју случајева појава дефицита везана за висину износа и процентуални удео капиталних инвестиција у укупним расходима. Да ли је заиста капитална инвестиција реконструкција базена која је урађена поновним задуживањем града муниципалним обвезницама? Дефицит Шапца по званичним подацима, на овај дан, је 234,8 милиона динара. Од тога је удео инвестиција само 22,5 одсто што није довољно да се направи било шта озбиљно у Шапцу. Врло добро сви у Шапцу знају ко је за 15 година власти упропастио све што је могло да се упропасти, а није довео ни једну озбиљну фабрику у град, рекао је Бирманчевић и демантовао да је дефицит у локалном буџету настао као последица дуга државе према граду.
Народни посланик др Александар Перановић напоменуо је да се цифра од готово 235 милиона динара дефицита у буџету односи само на период од јануара до јуна ове године. Истакао је да ће након локалних избора СНС створити нови амбијент у граду.
-Душан Петровић је са својим градоначелницима уништио и урушио све. Ових дана је актуелан Вашар, који представља традицију града и треба да постоји, али 15 година се сваке године улаже у исто. То је могло да се уради једном, а не да се троше огромне количине новца на овакав начин. Основни извор прихода су реалне инвестиције које ћемо после избора довести у град. Овај крај мора да се окрене пољопривреди. Отворићемо се и према реци и према другим инвестицијама које у овом граду имају смисла. Доћи ће људи који воле Шабац, имају стратегију и план и постоји озбиљан тим који ће радити на јачању привреде, рекао је Перановић.
Шеф одборничке групе СНС, Блажа Кнежевић, навео је да су сва јавна предузећа у граду губиташи и у изузетно тешкој ситуацији.
-Душан Петровић је уништио државу и Шабац, комплетну привреду града коју су генерације деценијама стварале. Као министар пољопривреде је уништио српско село, а као министар правосуђа српско правосуђе. Ова два кључна сегмента у држави се још опорављају од његових реформи, рекао је Кнежевић и искористио прилику да јавно упозори да се престане са пресретањем њихових људи по месним заједницама. Према Кнежевићевим речима, савети месних заједница се уцењују да пређу у Заједно за Србију.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa