Инфо

10. септембар 2015.10. сеп 2015.
ПОКРЕТ ЗА ШАБАЦ ЗЕЛЕНИХ СРБИЈЕ

РЕФОРМА У РАДУ ИНСПЕКЦИЈСКИХ СЛУЖБИ

Покрет за Шабац Зелених Србије у понедељак су одржали конференцију за медије о раду градских инспекцијских служби и комуналне полиције, чије су прописе и одлуке, како су истакли, “време и реални живот прегазили”. Између осталог, од 2007. године, када је Шабац добио статус града, после ступања на снагу Закона о територијалној организацији, није измењена одлука о дозвољеном броју домаћих животиња у месним заједницама.
- Још увек је важећа одука из 1995. године за сеоске и приградске месне заједнице, што резултира плаћањем новчаних казни или одласком у затвор због гајења четири мачке у дворишту или кокошака на свом имању у Табановићу. Познат је и пример из Румске, где је кажњен домаћин зато што је везао свог пса чувара поред амбара, а није му саградио бокс са канализационим одводом који би се вероватно уливао у постројење за пречишћавање отпадних вода у Шапцу, изјавио је др Дејан Павловић, председник Покрета.
Зелени Шапца су подносили пријаве за нелегалне и по здравље опасне привредне активности у Поцерском Метковићу, за напуштено градилиште пуно комуналног отпада и шприцева на углу Др Андре Јовановића и Цара Душана у Шапцу, као и за нелегалну депонију на приватном имању у Поцерском Причиновићу. Међутим, проблеми су остали нерешени.
- Сматрамо да је потребно озбиљно анализирати рад градске инспекцијске службе и комуналне полиције, градске одлуке и прописе по којима поступају, бројност запослених у овим службама и њихову опремљеност, стручност и мотивисаност за посао, постојање коруптивних елеманата и притисака са стране, додао је Павловић.
Зелени Шапца ће упутити иницијативу градоначелнику Небојши Зеленовићу, од кога очекују да, у сарадњи са сарадницима, анализира и реши наведене проблеме у раду комуналне полиције и градских инспекцијских служби.
М.Ф.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa