Инфо

10. септембар 2015.10. сеп 2015.
САОПШТЕЊЕ ДСС Владимирци

РЕАКЦИЈА НА ТЕКСТ

У последњем броју „Гласа Подриња“ објављивањем извештаја са пете редовне седнице СО Владимирци грубо је нарушен основни принцип демократије и етички кодекс новинарске професије који без изузетка захтева да се објаве ставови и „друге стране“. Смењивање заменика председника општине на поменутој седници пропратила је дебата која је трајала више од сат времена и у којој су се појавиле барем две супротстављене стране. У вашем извештају то је занемарено и маргинализовано кроз речи ПП Општине Рада Ковачевића из СНС којем сте дозволили да етикетирајући Миленка Арсића и владимирачки ДСС покуша да заташка аферу у којој се он појављује као једна од централних личности.
Да сте иоле пратили седницу Скупштине лако би уочили да је прави разлог смењивања Миленка Арсића афера око „хуманитарног концерта“ одржаног 28. августа као и незаконито опраштање дугова закупцу пословног (угоститељског) простора у склопу владимирачког базена. Све у свему Општина је оштећена за суму која би могла да буде већа од једног милиона а највећу корист из свега би извукао закупац пословног простора на базену чије интересе здушно штити ПП Општине Раде Ковачевић под маском „енергије СНС“ . Једини „радни задаци“ Миленка Арсића док је по савести и уз пуну подршку владимирачког ДСС обављао функцију заменика председника општине били су зааштита интереса општине а не приватних фирми и сумњивих закупаца што би се уклопило у реформске пројекције помоћника председника општине Рада Ковачевића.
Покушај ДСС и Миленка Арсића да спречи бахату пљачку општине довели су до његове смене али прича је тек на почетку. ДСС ће се и као опозициона странка залагати за заштиту законитости и покушавати да сачува имовину свих грађана. И управо стога не стоје приче да су и Миленко Арсић и ДСС проговорили тек када је смењен и када је коалиција раскинута. Права је истина да је и Арсић смењен и коалиција раскинута управо зато што нису ћутали и што су се криминалу супротстављали. ДСС ће наставити да то чини и у опозицији а на закону и на грађанима је да то препознају и коначно схвате да нисмо и не можемо сви бити исти.
ОО ДСС Владимирци, председник, Миl

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa