Инфо

10. септембар 2015.10. сеп 2015.
ДАН ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

СЕЋАЊЕ НА ЈАНКА ВЕСЕЛИНОВИЋА

Краћим говором председника општине Ненада Бесеровца и коктелом у свечаној општинској сали, обележен је 10. септембар Дан општине Богатић.
У обраћању председника није било речи о овом историјском датуму из 1381. године, када је кнез Лазар Хребељановић, Раваничком повељом уствари, припојио садашње мачванске атаре свом поседу. Од тада Мачва почиње да дели судбину Србије и њене државности. Председник није уобичајено говорио о великим, а недовољно искоришћеним природним потенцијалима овог краја, што је практиковано ранијих година за овакве прилике.
Бесеровац је само набројао капиталне инвестиције за ову општину, чије спровођење је у току или се планира. То су завршни радови на изградњи спортске сале у Богатићу, канализациона мрежа у седам овдашњих насеља, изградња насипа крај Дрине, реновирање хиподрома у Богатићу, а као врхунски резултат у спортском животу, оценио пласман Рукометног клуба “Мачва” Богатић у прву лигу.
За краћи културноуметнички програм били су задужени: Културно-образовни центар Богатић, Народна библиотека “Јанко Веселиновић” у овој варошици и истоимено аматерско позориште уз помоћ новоформираног хора КОЦ под управом Ивана Радовановића. Овај део свечаности протекао је у знаку сећања на живот и дело Јанка Веселиновића. Читањем делова из његовог најпознатијег романа “Хајдук Станко”, приповедака и анегдота, евоциране су успомене на познатог књижевника, родом из овог краја.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa